Iš Seimo – prašymas prezidento vetuoti draudimą biudžetininkams skirti iki 1,2 proc. GPM | kl.lt

IŠ SEIMO – PRAŠYMAS PREZIDENTO VETUOTI DRAUDIMĄ BIUDŽETININKAMS SKIRTI IKI 1,2 PROC. GPM

  • 1

Seimui uždraudus gyventojams iki 1,2 proc. jų sumokėto pajamų mokesčio (GPM) skirti biudžetinėms įstaigoms, grupė Seimo narių prašo prezidento Gitano Nausėdos vetuoti tokias Labdaros ir paramos įstatymo pataisas.

Praėjusią savaitę Seimas leido nuo 2025 metų remti tik nevyriausybines organizacijas.

Kreipimąsi šalies vadovui pasirašę demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai sako, kad priimtos pataisos ydingas.

„Tai reiškia, kad galimybės gauti tokią paramą nebetenka religinės bendruomenės, valstybinės švietimo įstaigos ir kitos biudžetinės įstaigos, kurioms tokia gyventojų parama buvo svarbus finansinis ramstis jų veikloje“, – pranešime teigė Laima Nagienė, dirbanti Švietimo ir mokslo komitete. 

Pasak kitos šio komiteto narės Vilijos Targamadzės, kai kurios švietimo organizacijos menkai finansuojamos, todėl neskirti lėšų biudžetinėms organizacijoms yra neteisingas sprendimas.

Tuo metu Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas sako, kad paramą leidus skirti tik nevyriausybinėms organizacijoms, biudžetinės įstaigos nenukentėtų, nes dalis jų, pavyzdžiui, mokyklos, darželiai, paskatintų tėvų bendruomenes steigti labdaros fondus ir juose kaupti paramą, jų lėšas skirstytų bendruomenės, o ne įstaigų vadovai.

M. Majausko duomenimis, iš 1,6 mln. žmonių, kurie galėtų dalį GPM skirti paramai, tai daro 0,5 mln., iš jų tik 16 proc. skiria biudžetinėms įstaigoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LAPE SIAURINE

parsidavelis bariga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS