A. Šemeta: mažinti minimalius akcizų tarifus pagrindo nėra | kl.lt

A. ŠEMETA: MAŽINTI MINIMALIUS AKCIZŲ TARIFUS PAGRINDO NĖRA

  • 0

Siekiant didinti akcizų pajamų surinkimą didžiausią dėmesį skirti reikia sienų apsaugos stiprinimui, tuo tarpu mažinti akcizų tarifus pagrindo nėra, tvirtina už mokesčius, muitų sąjungą, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Algirdas Šemeta.

"Komisijos vertinimu, galvoti apie pasiūlymus mažinti minimalius akcizų tarifus nėra pagrindo. Daugelis ES šalių mano, kad netgi dabartiniai minimalūs tarifai, kurie ilgą laiką yra fiksuoti, jie nebuvo indeksuojami dėl infliacijos, yra per maži", - Seime vykstančioje Tarpparlamentinėje ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijoje sakė A.Šemeta.

Anot jo, pagrindinis dėmesys turi būti skiriamas muitinių bei sienų apsaugos stiprinimo klausimams.

"Šiemet Europos Komisija patvirtino kovos su cigarečių kontrabanda strategiją, šiuo metu šalys narės tariasi dėl taip vadinamo kovos su nelegalia cigarečių prekyba protokolo pasirašymo, kuris įvestų naują sistemą - galimybę stebėti tabako produkto judėjimą nuo pat pradžios iki galutinio vartotojo", - teigė A.Šemeta.

Pasak eurokomisaro, jis kreipėsi į visas šalis nares, kad šios naujojoje 2014-2020 metų finansinėje perspektyvoje savo nacionalinėse programose numatytų lėšas muitinių infrastruktūros stiprinimui.

"Mūsų nuomone, mes galėtume apjungti šalių narių pastangas, ypač šalių kurios yra prie rytinės sienos, ir organizuoti bendrus projektus muitinės infrastruktūros stiprinimi, ar tai būtų skenavimo įrangos, ar tai būtų numerio atpažinimo įrangos, kitaip sakant kryptis būtų tokia – stiprinti sienos apsaugą tam, kad tos kontrabandinės prekės, akcizinės prekės nepatektų į ES rinką", - konferencijoje sakė A.Šemeta.

Dvi dienas Seime vykstanti Tarpparlamentinė ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencija ketvirtadienį baigs darbą.
Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS