Šiaulių nepriklausomybės aikštę už 6,6 mln. rekonstruos „Šiaulių plentas“ | kl.lt

ŠIAULIŲ NEPRIKLAUSOMYBĖS AIKŠTĘ UŽ 6,6 MLN. REKONSTRUOS „ŠIAULIŲ PLENTAS“

  • 0

Šiauliuose Nepriklausomybės aikštę atnaujins bendrovė „Šiaulių plentas“ – miesto savivaldybė su bendrove pasirašė 6,57 mln. eurų sutartį.

Kaip pranešė savivaldybė, konkursą laimėjęs „Šiaulių plentas“ darbus įsipareigojo atlikti per trumpiau nei dvejus metus.

Dokumentus rangos konkursui buvo pateikusios 4 bendrovės, viena jų neatitiko kvalifikacinių reikalavimų, tad buvo vertinami 3 dalyvių pasiūlymai. Laimėtojas atrinktas atsižvelgiant į pasiūlytą darbų, eismo ribojimų trukmę bei kainą.

Šiaulių meras Arūnas Visockas pabrėžė, kad ruošiantis pirkimui daug bendradarbiauta ir konsultuotasi su Kauno ir Klaipėdos savivaldybių administracijos direktoriais Gintaru Petrausku ir Sauliumi Budinu.

Modernizuojant Prisikėlimo aikštę ir jos prieigas, siekiama atgaivinti ir sustiprinti miesto traukos centrą, sudaryti sąlygas verslui plėtoti.

Atnaujintoje centrinėje aikštėje turėtų atsirasti laisvalaikio ir pramogų erdvės, daugiau vietų automobiliams statyti.

Projekto įgyvendinimo metu bus tvarkomos Tilžės, Vapo, Vasario 16-osios gatvės, Aušros alėja ir Aušros takas, skverai prie Aušros alėjos ir Tilžės bei Vasario 16-osios gatvių, Šiaulių katedros prieigų teritorija.

GALERIJA

  • Šiaulių nepriklausomybės aikštę už 6,6 mln. rekonstruos „Šiaulių plentas“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS