Lietuva skolinasi 1,5 mlrd. eurų koronaviruso krizės pasekmėms mažinti | kl.lt

LIETUVA SKOLINASI 1,5 MLRD. EURŲ KORONAVIRUSO KRIZĖS PASEKMĖMS MAŽINTI

  • 14

Lietuva iš tarptautinių finansų institucijų skolinasi 1,5 mlrd. eurų  Lėšos bus skiriamos valstybės iždo likvidumui užtikrinti.

Europos investicijų bankas (EIB) skolina 700 mln. eurų, Šiaurės investicijų bankas (ŠIB) ir Europos Tarybos vystymo bankas (ETVB) – po 400 mln. eurų.

„Pasaulio arenoje esame vertinami kaip patikimai ir labai atsakingai valdantys viešuosius finansus. Atėjo laikas tuo pasinaudoti Lietuvos gyventojų naudai. Pasirašiau 1,5 mlrd. eurų vertės paskolos sutarčių su tarptautinėmis finansinėmis institucijomis patraukliomis sąlygomis“, – pranešime žiniasklaidai sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Pasaulio arenoje esame vertinami kaip patikimai ir labai atsakingai valdantys viešuosius finansus. Atėjo laikas tuo pasinaudoti Lietuvos gyventojų naudai.

Finansų ministerija ir EIB 700 mln. eurų paskolos sutartį pasirašė pirmadienį Galutinė paskolos trukmė ir palūkanų norma priklausys nuo padėties kapitalo rinkose.

Su Europos Tarybos vystymo banku (ETVB) Lietuva turi dvi 2019 metų birželį ir 2020-ųjų kovą pasirašytas sutartis po 100 mln. eurų. Pagal jas numatoma padidinti paskolas 400 mln. eurų.

400 mln. eurų paskolos sutartis su ŠIB penktadienį pasirašyta 10-čiai metų su kintama palūkanų norma.

Vyriausybė kovo viduryje patvirtino Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, kuriame, siekiant užtikrinti valstybės iždo likvidumą, numatyta Vyriausybei skolintis papildomai 5 mlrd. eurų.

Kovo 17 dieną Seimas padidino Vyriausybės grynojo skolinių įsipareigojimų pokyčio limitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pilietiškas

O kokiom pasekmėm naikinti skolinosi š. m sausio 13 d. ir dar didesnę sumą!? Šitoji vyriausybė skolinosi pastoviai ir kai nebuvo viruso! Kur ji tada kišo skolintus milijardus? Dabar sako, viruso pasekmėm likviduoti?! Juokingiau nebūna!!!

tiesa

apvagineja dabr jau nesislepdami mus...kur musu biudzeto pinigai?ar vien skolomis nori isjot is sitos aferos?karantinas bus iki 2021 birzelio pagal ekspertus...

Je

Kaip lengva skolintis, kai ne pačiam reikės grąžinti. Pinigai pateks ne tiems, kurie dabar be darbo likę neturės kuo vaikus maitint. Bent jau neerzintų žmonių tokiais sprendimais, visų nervai ir taip ant ribos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS