Siekia įteisinti žvejybą ir prie uosto vartų | kl.lt

SIEKIA ĮTEISINTI ŽVEJYBĄ IR PRIE UOSTO VARTŲ

Žvejai žlunga ir dėl to, kad negali žvejoti šalia Klaipėdos ir Šventosios uosto vartų bei 300 metrų linijoje prie kranto.

Atrodytų menka problema, kad verslinė žvejyba Baltijos jūros priekrantėje negalima trijų kilometrų spinduliu nuo valstybinio Klaipėdos jūrų uosto šiaurinio ir pietinio molų galų ir vieno kilometro spinduliu nuo Šventosios upės žiočių.

Kodėl draudžiama žvejyba prie Klaipėdos uosto vartų dar galima suprasti, nes čia vyksta intensyvi laivyba, plaukioja dideli laivai. Bet kodėl draudžiama žvejoti prie Šventosios žiočių, kai uosto joje iš esmės nėra.

Taip pat negalima žvejoti 300 metrų nuo jūros kranto linijos. Tas draudimas vėlgi iš tos serijos, kurį suprasti sunku. Išimtys visais atvejais daromos tik specializuotai stintų, strimelių ir grundalų žvejybai.

Devyni Seimo nariai, tarp jų ir klaipėdiečiai  Eugenijus ir Simonas Gentvilai bei Gintaras Vaičekauskas ėmėsi iniciatyvos atšaukti verslinės žvejybos draudimus prie kranto ir uosto vartų.

„Draudimas žvejoti 3 km spinduliu nuo valstybinio Klaipėdos jūrų uosto šiaurinio ir pietinio molo galų ir 1 km spinduliu nuo Šventosios upės žiočių akivaizdžiai kelia grėsmę verslinės žvejybos veikla besiverčiančių subjektų verslui ir jo plėtrai“, - aiškino jie.

Įžvelgiama ir lygiateisiškumo principų pažeidimas, kai „gerinant žvejų mėgėjų padėtį yra menkinama verslinės žvejybos subjektų padėtis ir ribojama ūkinės veiklos laisvė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

T

Lauk visus gentvilus ir taip toliau

Paspringsit viena syk nesvariais pinigais,

3.14dariugos!

Anonimas

Ranka ranka plauna kazi kiek ponuliams pazadejo uz tokio ystatymo praztumima :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS