Šiemet padaugėjo pranešimų apie grupinius atleidimus | kl.lt

ŠIEMET PADAUGĖJO PRANEŠIMŲ APIE GRUPINIUS ATLEIDIMUS

  • 2

Šiemet sausį-kovą Užimtumo tarnyba gavo 18 pranešimų apie planuojamus atleisti 828 darbuotojus, kai pernai tuo pačiu metu gauta 12 pranešimų apie 732 darbuotojus.

Šiemet daugiausiai pranešimų apie grupinius atleidimus sulaukta kovą – įmonės pranešė planuojančios atleisti beveik tiek pat darbuotojų, kiek planavo sausį ir vasarį kartu, skelbia tarnyba.

Kovą tarnyba gavo 10 pranešimų apie įspėtus 400 darbuotojų, vasarį gauti keturi pranešimai apie 266 žmones, o sausį – keturi pranešimai apie 162 darbuotojus.

Kovą septyni pranešimai gauti iš pramonės sektoriaus, du – iš paslaugų, vienas – iš statybos. Pramonėje atleidimai buvo suplanuoti apdirbamosios pramonės įmonėse (210 darbuotojų), o paslaugų sektoriuje – transporto ir saugojimo  įmonėse (32 darbuotojai).

Aštuoni grupės darbuotojų atleidimai vyko dėl darbo organizavimo pakeitimų, po vieną – dėl struktūrinių pertvarkų ir bankroto.

Kovą, palyginti su 2022 metų kovu, pranešimų apie atleidimus gauta tiek pat, tačiau planuojamų atleisti darbuotojų šiemet buvo 39 proc. mažiau, nei pernai kovą (657). 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

GEREJA ! ddddddd

Jonas

Kada bus mažinamas seimo narių skaičius Seime ir lietuvių siunčiamų i Europos parlamentą.Per daug ju visur.Kada bus mažinama miestų savivaldybių tarnautojų skaičius ,jų yra per daug ir turi būti sumažinta.Neujos technologijos yra tam kad tokio skaičiaus tarnautojų nebūtų miestų savivaldybėse ir Seime, ir Europos parlamente , lietuvių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS