A. Širinskienės komitetas nusprendė: bankų mokestis neprieštarauja Konstitucijai | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖS KOMITETAS NUSPRENDĖ: BANKŲ MOKESTIS NEPRIEŠTARAUJA KONSTITUCIJAI

„Valstietės“ Agnės Širinskienės vadovaujamame Teisės ir teisėtvarkos komitete trečiadienį buvo nuspręsta nepritarti Teisės departamento išvadai dėl galimo bankų apmokestinimo projekto prieštaravimo Konstitucijai. Komiteto nariai nusprendė, kad diskusijas sukėlusi iniciatyva iš principo neprieštarauja šalies įstatymams, visgi, akcentuoja A. Širinskienė, įstatymo rengėjai biudžetui svarbų projektą dar turės patikslinti.

Komiteto pirmininkė A. Širinskienė teigė, kad Lenkų rinkimų akcija, rengusi įstatymo projektą dėl bankų apmokestinimo, pateikė racionalius paaiškinimus, kodėl buvo pasirinkti tam tikri finansų rinkos dalyviai. Šis paaiškinimas turės atsispindėti ir įstatymų projekte.

„Jie (projekto rengėjai. – ELTA) taip segmentavo rinką, nes norėjo apmokestinti kredito paslaugas teikiančias institucijas. Taip pat jie yra nustatę ribą sumos, kurią pasiekus yra taikomas mokestis“, – Eltai patikino A. Širinskienė.

Pasak A. Širinskienės, rengėjai dar turės patikslinti projektą, kad Teisės departamentui neliktų abejonių, jog įstatymo projektas neprieštarauja Konstitucijoje įtvirtintam lygiateisiškumo principui. Po šios procedūros įstatymas atsidurs priėmimo stadijoje.

„Reikėtų patikslinti, kad nekiltų jokių abejonių, ką jie nori apmokestinti. Seimo procedūros užtikrina, kad, jeigu rengėjai projekto nepatikslins ir Teisės departamentui dar liks abejonių, tai priėmimo stadijoje vėl tas prieštaravimas atsiras“, – teigė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė.

ELTA primena, kad įstatymo projekte numatomas mokesčio objektas – finansų rinkos dalyvių turtas, jei šio mokesčio mokėtojo turto vertė viršija įstatymo projekte nustatytą dydį (300 milijonų eurų). Šis turtas būtų apmokestinamas 0,03 procento mėnesiniu finansų rinkų dalyvių mokesčio tarifu. Projektą parengęs Seimo narys Zbignevas Jedinskis siūlo, kad mokestis būtų įskaitomas į valstybės biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alis...

ir arkliui aišku, kad neprieštarauja... tik bankininkai erzeliuoja savo kėdėse...

W

Reto kvailumo glušė, kartų su visa kolchozniku šaika. Nėra ko norėt baudžiauninkai.

...

'Nusipelniusių gaujai': nereikia čia jūsų makaronų, bankų 'PASLAUGOS' ir taip VIS brango, ir - bet JOKIŲ mokesčių mums! Taip kad - dabar tiesiog anie turės nors kiek pasidalyt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS