Siūlo beviltiškomis pripažinti negrąžintas skolas ir paskolas iš viso už 2,1 mln. eurų | kl.lt

SIŪLO BEVILTIŠKOMIS PRIPAŽINTI NEGRĄŽINTAS SKOLAS IR PASKOLAS IŠ VISO UŽ 2,1 MLN. EURŲ

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs dėl Finansų ministerijos siūlymo pripažinti beviltiškomis valstybės skolininkų negrąžintas skolas, taip pat nesumokėtas palūkanas, delspinigius ir kitus turtinius įsipareigojimus, kurių neįmanoma arba netikslinga išieškoti.

„Finansų ministerija siūlo pripažinti beviltiškomis paskolas ir skolas, kurios atitinka Valstybės skolos įstatymo nuostatas – valstybės skolininkas yra likviduotas arba praėjus daugiau kaip vieneriems metams nuo tos dienos, kurią buvo pradėti išieškojimo veiksmai, nerasta valstybės skolininko turto arba rastas turtas yra nelikvidus“, – teigiama Vyriausybės nutarimo pažymoje.

Iš viso ministerija siūlo pripažinti beviltiškomis skolų ir paskolų už 2,1 mln. eurų.

Siūloma beviltiškomis pripažinti Šakių rajono Daukantiškių žemės ūkio bendrovės (18,5 tūkst. eurų), žemės ūkio bendrovės „Aušrinė“ (704,07 euro), Ukmergės rajono Atkočių (46,7 tūkst. eurų), Kėdainių rajono Josvainių (54,2 tūkst. eurų) ir Kaišiadorių rajono Paparčių žemės ūkio bendrovių (35,6 tūkst. eurų) bei akcinės bendrovės „Vingriai“ (1,9 mln. eurų) skolas ir paskolas.

Pasak Finansų ministerijos, žemės ūkio bendrovių skolos susidarė dėl iki galo negrąžintų lėšų dėl 1993–1994 metais įsigytų dyzelinių degalų už Pasaulio banko lėšas, bendrovės likviduotos.

Akcinei bendrovei „Vingriai“ buvo teiktos paskolos su valstybės garantija. Nepatvirtinus restruktūrizavimo plano, bendrovei buvo iškelta bankroto byla, ji likviduota.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

normaliai cia AFERITAI sugalvojo ! o KAS ATIDUOS ?! vagys ISISAVINO o dabar kas ? DURNIU LAIVAS ! VAGIU KONTORA !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS