Siūlo jau pakalbėti apie žiemos šventes: sufleruoja, kokios dovanos bus laukiamiausios | kl.lt

SIŪLO JAU PAKALBĖTI APIE ŽIEMOS ŠVENTES: SUFLERUOJA, KOKIOS DOVANOS BUS LAUKIAMIAUSIOS

  • 3

Anot renginių organizatorių, ekonomikos recesija, klimato atšilimas, karas Ukrainoje bei pasaulį siaubiančios stichijos turi įtakos, kaip šiemet sutiksime žiemos šventes. Naujausios tendencijos rodo, kokia spalva šiemet dominuos per Kalėdas bei kokios dovanos bus laukiamiausios, praneša LNK.

Situaciją pakomentavo renginių organizatorius Aurimas Kamantauskas.

– Žmonės jau planuoja atostogas, darbus, juk nors dar oras vasariškas, šventės jau artėja. Ar tai jaučiasi renginių organizavime?

– Tikrai jaučiasi, dabar pats pasiruošimo Kalėdų renginiams pikas. Visi jau galvoja apie dovanas. Įmonės perka ir formuoja rinkinius partneriams, darbuotojams, darbuotojų vaikams. Visi klausia, ką dovanoti. Pats faktas, kad šiandien dar taip šilta, keičia tendencijas. Klimato atšilimas atsispindi net ir dovanose. Pirmiausiai dovanos turi būti tvarios. Įvairios stichinės nelaimės kaip kruša Lietuvoje, gaisrai Graikijoje ar kitose šalyse, atima namus. Baimė netekti namų sustiprina mūsų ryšį su namais. Baiminamasi netekti namų ir dėl karo grėsmės. Geriausi pasaulio virtuvės šefai kuria rudą, paskrudusį, ilgai troškintų daržovių maistą. Visuose aukščiausio lygio restoranuose tas maistas primena mums mamos namuose ilgai troškintą maistą. Tai ir reiškia, kad šiemet Kalėdos bus rudos. Jei nori pataikyti į širdį, sukurti tokią aplinką, kur norisi tave apkabinti, pabučiuoti, turi rinktis rudos spalvos dovanos pakuotę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Štai, ir paaiškėjo, kokia bus artėjančių švenčių spalva. O kaip išsirinkti dovanas? Kaip įžvelgti žmoguje, ko jam reikia?

– Pirmiausiai žmogus nori būti laimingas. Tyrimas rodo, kad šiuo metu visame pasaulyje žmonės jaučiasi mažiau laimingi nei po pirmo ar antro pasaulinio karo. Tas laimės hormonas turi būti labai stipriai išreikštas. Taip pat dovana turi pasakoti istoriją apie jos kilmę, kas ją sukūrė. Mano rekomendacija būtų vengti masinės gamybos dovanų, o ieškoti kažko unikalaus, sukurto lokaliai. Mūsų net keliavimo įpročiai pasikeitė. Mes vengiame ieškoti turistų pamėgtų vietų, o renkamės vietas, kur mažiau triukšmo, kur renkasi vietiniai. Dovanos turėtų būti pagamintos su meile, su istorija.

– O galima pavyzdžių? Kokios dovanos tai galėtų būti?

– Tai, kas mums asocijuojasi su gamta, su buvimu joje – pledas, gertuvė, rudas šokoladas, ruda kava. Dabar siūlau, kad kai einate į parduotuves, atkreipti dėmesį visur, kur ruda spalva. Bus tokia akių mankšta. Reikia visada paklausti, ar pats norėtum gauti tokią dovaną.

Kurkite istorijas ir pakuokite dovanas taip, kad net ir pats išpakavimas sukurtų istoriją.

– Kaip keičiasi švenčių įpročiai?

– Saloninio tipo renginiai grįžta į madą. Tai buvo labai populiaru tarpukariu, kai susirenka siaura, maža grupė žmonių, tarp kurių gerai jautiesi. Populiarėja bendri užsiėmimai, kai gali bendrauti ir diskutuoti, kad ir apie tas pačias spalvas. Vieniems ta ruda labai patinka, kiti visiškai neįsivaizduoja rudų Kalėdų. Tai gali būti ir darbo tipo vakarėlis, kuriame gali kalbėti apie savo verslo produktus, apie strategijas.

– Puiki idėja susibūrus šeimoje padaryti dovanas vieni kitiems. Nebūtina jas tik pirkti.

– Kurkite istorijas ir pakuokite dovanas taip, kad net ir pats išpakavimas sukurtų istoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Atsipeikėkit,vasara dar nesibaigė jau apie naujų metų dovanas rašo.Turbut tas kas rašo jaučia gyvenimo pabaigą užtai skuba.

sena cioce

Visuotinis nudurnėjimas

Skaitytoja

Ar ne laikas naujametiniai prekybai, puošti egles mieste ir kabinti girliandas? Nenustebtume, jei tai įvyktų, būtų absurdas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS