Siūloma nustatyti 5 proc. PVM tarifą būtiniausiems maisto produktams | kl.lt

SIŪLOMA NUSTATYTI 5 PROC. PVM TARIFĄ BŪTINIAUSIEMS MAISTO PRODUKTAMS

Siūloma Vyriausybės pateiktą antiinfliacinių priemonių paketą papildyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata būtiniausiems maisto produktams: aliejui, daržovėms, duonai, kruopoms, makaronams, miltams, pienui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, vaisiams. Šiems būtiniausiems maisto produktams siūloma nustatyti 5 procentų PVM tarifą.

Tokį patobulintą Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimo projektą įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos nariai Vytautas Gapšys, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Vigilijus Jukna ir Viktoras Fiodorovas, Andrius Mazuronis, Aidas Gedvilas, Artūras Skardžius.

Seimo „darbiečiai“ atkreipia dėmesį, kad Statistikos departamentas paskelbė, jog metinė infliacija Lietuvoje pakilo iki 15,6 proc. Metinė infliacija daugiausia įtakos turėjo būsto, vandens, elektros, dujų, paslaugų, maisto produktų, transporto prekių ir paslaugų kainų padidėjimui. Kainų augimas Lietuvoje pastaraisiais mėnesiais išlieka tarp sparčiausių euro zonoje.

Pasak projektą parengusių parlamentarų, kadangi ekonomistai neturi vieningos nuomonės, kada kainų augimas gali pradėti lėtėti, akivaizdu, kad valstybė turi prisidėti prie kainų mažėjimo ir bent jau būtiniausiems maisto produktams leisti taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą, tokiu būdu sumažinant būtiniausių maisto produktų kainas.

Projekto autoriai teigia, kad toks PVM įstatymo pakeitimas būtų viena iš efektyvių priemonių, palengvinsiančių Lietuvos gyventojams tenkančią sunkią mokestinę naštą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

laisveir demokratija

...atvere duris ir langus sukciams ir spekuliantams.... valdzia verslininkam dave suprast ka pakol mokesit % nuo pajamu galit budulius spaust , mulkint ir skriaust kaip tinkami...viskas cia ok - apipisinejimas yra privalomas geris is vakaru demokratijos cemodano... nenorit - nepirkit....uz duru eile norinciu pirkt stovi...

Kad

mazai jau pades taip viskas brangsta , reikia pajamas zmonems pakelt .

Tokia ta realybė

Mažinkit ne PVM, o verslininkų godumą. Kaip galima parduoti prekę vieną dieną už 2 eur, o kitą dieną su 52% nuolaida už 0.96 eur centus. Net juokinga...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS