Siūloma skirti 2 mln. eurų pagalbą su sunkumais susiduriantiems daržovių augintojams | kl.lt

SIŪLOMA SKIRTI 2 MLN. EURŲ PAGALBĄ SU SUNKUMAIS SUSIDURIANTIEMS DARŽOVIŲ AUGINTOJAMS

  • 2

Siekdama padėti šalies daržovių augintojams, kurie dėl užsidariusio viešojo maitinimo sektoriaus Europos Sąjungoje neteko galimybės realizuoti savo produkcijos ir yra priversti ją nemokamai atiduoti labdarai arba kompostuoti, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) siūlo jiems suteikti pagalbą už 2 mln. eurų.

Anot ŽŪM, pagalbą planuojama skirti už labdaros organizacijoms, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms ir bendrojo ugdymo mokykloms, įkalinimo įstaigoms, ligoninėms, senelių priežiūros ir globos namams, zoologijos sodams ir parkams, gyvūnų prieglaudoms, medžiotojų būreliams, pašarų naudotojams nemokamai paskirstytus ar sunaikintus šviežiam vartojimui skirtus produktus: bulves, burokėlius, morkas, kopūstus.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, šių metų kovą, palyginti su pernai, burokėlių supirkimas mažėjo 34,99 proc.

Šis siūlymas trečiadienį bus svarstomas Vyriausybės pasitarime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Regina Budginaitė

Tai galėjo tiekti maisto išsinešimui. Kopūstai, morkos ir burokėliai, gali tinkamoje temperatūroje stovėti beveik pusę metų, kaip ir bulvės. Kur problema, vezkite badaujantiems Afrikos vaikams, nes Lietuvoje neva badaujanti liaudis jų nevalgo.

jeigu

uz 2 mlj. nupirkti zmonems lenkisku morku,- nko gero uztektu metams ir augintojai nebevargtu pinigus besidalindami.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS