Skolinimas verslui nedidėja | kl.lt

SKOLINIMAS VERSLUI NEDIDĖJA

  • 0

Verslo skolinimosi atsigavimas jau prognozuojamas kelerius metus, tačiau įmonės vis dar neskuba skolintis dėl prastų lūkesčių, rašo "Lietuvos žinios".

"Pastaruosius kelerius metus verslo paskolos stagnuoja. (...) Ir šiemet daugumos rinkos dalyvių skelbiamos ketvirtinės ataskaitos rodo, kad paskolų portfelis mažėja. Tikrai negalime įvardinti, kad verslo paskolų rinka atsigauna", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė "Swedbank" Verslo klientų departamento direktorius Mindaugas Steikūnas.

Anot jo, verslui trūksta pasitikėjimo ateitimi irtodėl šiuo metu yra susiformavęs atsargumo jausmas.

"Vienais metais visa Europos Sąjungos ekonomika vertinama kaip atsigavusi, išėjusi iš recesijos, bet jau kitais metais atsiranda kokia nors problemėlė ir masiškesnės investicijos vis atidedamos. trūksta pasitikėjimo ateitimi ir visi geriau jaučiasi elgdamiesi atsargiai, o ne agresyviai", - tvirtino M.Steikūnas.

Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento Makroprudencinės analizės skyriaus ekonomistas Gintautas Garbanovas sakė, jog daugėja įmonių, planuojančių tolesnė plėtrą ir ketinančių naudotis išorinėmis paskolomis.

"Nors po krizės verslas veiklą ir investicijas tebefinansuoja daugiausia nuosavomis lėšomis, daugėja įmonių, kurios planuodamos tolesnę plėtrą ketina naudotis ir išoriniais finansavimo šaltiniais", - teigė G.Garbanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS