Skolos šilumininkams – 280 mln. litų, daugiausia įsiskolinę kauniečiai | kl.lt

SKOLOS ŠILUMININKAMS – 280 MLN. LITŲ, DAUGIAUSIA ĮSISKOLINĘ KAUNIEČIAI

  • 7

Lietuvos gyventojų skolos už šildymą kasmet didėja. Daugiausia rudens pradžioje buvo įsiskolinę Kauno gyventojai – 44,4 mln. litų.

Lietuvos gyventojų skolos už šildymą kasmet didėja. Rugsėjo pradžioje jos siekė 278,9 mln. litų – 3 mln. litų daugiau nei pernai.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenys rodo, kad rugsėjo 1-ąją vien gyventojų skolos siekė 154,4 mln. litų, o prieš metus – 151,6 mln. litų.

Daugiausia rudens pradžioje buvo įsiskolinę Kauno (44,4 mln. litų), Vilniaus (27 mln. litų), Klaipėdos (15,1 mln. litų), Panevėžio (13 mln. litų), Akmenės – 7,6 mln. litų, Jonavos (6,8 mln. litų) ir Šiaulių (5,3 mln. litų) gyventojai.

Mažiausias - 200-300 tūkst. litų - siekiančias skolas turėjo Molėtų, Kelmės, Biržų ir Birštono vartotojai.

Biudžetinių organizacijų skolos sudarė maždaug trečdalį visų skolų – apie 90 mln. litų, iš jų 87 mln. litų – savivaldybių, likusi dalis – valstybės įstaigų. Verslo skolos šilumos gamintojams siekė vos 1 proc.  

112 mln. litų už parduotą šilumą vartotojai buvo skolingi „Vilniaus energijai“, 60,3 mln. litų – „Kauno energijai“, 19,2 mln. litų – „Klaipėdos energijai“, 15 mln. litų – „Panevėžio energijai“, 14 mln. litų –„Litesko“, 11,4 mln. litų – „Šiaulių energijai“.

Vyriausybė siūlo nuo 2015 metų atsisakyti lengvatinio 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) šildymui – tuomet jis siektų į 21 proc. Lengvatos galiojimo pratęsti iki 2016 metų siūlo liberalsąjūdiečiai, teigiantys, kad padidinus PVM šildymui, dar labiau išaugs gyventojų skolos šilumininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kai pabrangins mokesčius už šildymą 20%

kaip skelbia spauda, dar panaikins šildymo lengvatą, tai net vidutinių pajamų kaunietis prasiskolins. Ir skolininkų bus dvigubai daugiau. Kur ta riba, kai kauniečiai nebeapsikęs tokio reketavimo?

REIKIA,

KREIPTIS I TEISMA DEL GYVATUKO MOKESCIO,KAD IVERTINTU AR JIS TEISETAI RENKAMAS.CIA KAIP IR SU GATVEM DAUGYBE METU MOKEJOME UZ KIEMU PRIEZIURA O TEISMAS ISAISKINO KAD VALDISKA ZEME IR MOKESTIS BUVO PANAIKINTAS.

Straipsnis

sako, kad visi kiti, kurie sąžiningai moka, apmokės ir savo kaimynų skolas, todėl šiluma ir nepinga. O kai apmokės, prispaus skolininkus ir privers susimokėti. Nauda dviguba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS