Nedarbingumo pažymėjimų skaičius pastebimai išaugo | kl.lt

NEDARBINGUMO PAŽYMĖJIMŲ SKAIČIUS PASTEBIMAI IŠAUGO

  • 3

Išduotų nedarbingumo pažymėjimų skaičius pastarąsias savaites Lietuvoje auga. „Sodros“ duomenimis, per pirmas dvi šios savaitės dienas išduota 38,3 tūkstančio laikino nedarbingumo pažymėjimų.

Per visą praėjusią savaitę išduota dvigubai daugiau nedarbingumo pažymėjimų – 74,4 tūkstančio.

Palyginti lapkritį ir gruodį, vidutiniškai per savaitę buvo išduodama po 50-60 tūkst. nedarbingumo pažymėjimų.

Iki šių metų sausio 29 dienos išduota 288 tūkst. nedarbingumo pažymėjimų. Palyginti su praėjusių metų sausiu, iš viso išduota 330 tūkst. nedarbingumo pažymėjimų, gruodį – 240 tūkst.

Pernai peršalimo ligų epidemija Lietuvoje piką buvo pasiekusi vasario viduryje. Tuomet per mėnesį išduota 340 tūkst. nedarbingumo pažymėjimų, o per savaitę piko metu – 93 tūkst. nedarbingumo pažymėjimų.

„Sodra“ primena, kad susirgus kiekvienas dirbantys gyventojas, apdraustas ligos socialiniu draudimu, taip pat ir užsiimantys savarankiška veikla, gali gauti ligos išmoką.

Už pirmas dvi dienas iki 100 proc. buvusių pajamų kompensaciją moka darbdavys, o nuo trečios dienos – 62,06 proc. kompensuojamojo darbo užmokesčio dydžio išmoką moka „Sodra“.

Ligos išmokos mokamos ir slaugant šeimos narį – vaiką ar sutuoktinį. Tokiu atveju nuo pat pirmos dienos 65,94 proc. išmoką moka „Sodra“.

Norint gauti išmoką, reikia pateikti prašymą „Sodrai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Fufaike

Kaunieciai nesupykit,bet jus dal.baj.obai.negirdejot nieko apie gripo epidemija?

Kaunietis

Nedarbingumas" susirgus" yra labai naudingas,kam ,pamastykite patys.Gera afiora padaro.Nedarbingumo lapelius įsigyja tie kurie gauna atleidimo is darbo pranesimus,kiti tam kad nereikėtų mokėti sodrai,taip kad manau atejo metas susirūpinti nedarbingumo lapelių išdavimu.

Kauniete

Is vis uz tuos bileteinius dar maziau procentu moketu zmoniu negasdina kad moka 62 o ne 80 procentu alga nebloga gyditojai uz savaite 20 euriuku ir bilietukas o kiti uz juos tyri dirbt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS