„Sodra“: vienišo asmens išmokoms šiemet planuojama skirti 110 mln. eurų | kl.lt

„SODRA“: VIENIŠO ASMENS IŠMOKOMS ŠIEMET PLANUOJAMA SKIRTI 110 MLN. EURŲ

  • 9

Šiemet vienišo asmens išmokoms, kurias gauna apie 230 tūkst. žmonių, numatyta skirti per 110 mln. eurų – 15,1 proc. daugiau nei pernai, penktadienį pranešė „Sodra“.

Vienišiems neįgaliesiems ir pensinio amžiaus žmonėms mokama išmoka šiemet padidėjo maždaug trimis eurais – iki 38,23 euro.

„Sodros“ atstovė Malgožata Kozič BNS nurodė, jog pernai vienišo asmens išmokoms buvo skirta 95,6 mln. eurų, jas gavo 226,6 tūkst. žmonių.

„Sodra“ primena, jog vienišo asmens išmoka skiriama automatiškai, tad žmonėms atskirai teikti prašymo nereikia.

Vienišo asmens išmoka mokama kiekvieną mėnesį bei yra pristatoma kaip pensija – į sąskaitą, į namus arba ją galima atsiimti Lietuvos pašto skyriuose.

Išmokos mokėjimas nutraukiamas tuomet, jei žmogus išvyksta iš Lietuvos arba sudaro santuoką.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Joana

Manau, kad vienišoms moterims kurios neišaugino nė vieno vaiko nėra reikalo mokėti padidintas pensijas. Kai mes auginom vaikus ,lakstėm, bemiegės naktys sergant ir t.t. Jos sakydavo neateinat į darbą imat nedarbingumo pažymas, todėl, kad prisidirbot vaikų. Jūs turėjot galimybes užsidirbti geras pensijas. Pasakykit kieno vaikai eis į karą, jei to prireiks. Tai tokia senmergių valdžia.

Anonimas

Kas tie 38e. vienišai moteriai,kai tokios kainos? Galėtų vyriausybė pagalvoti apie tas mamas,kurios užaugino 2 vaikus,išleido į mokslus,ir dabar jie tvarkingi,garbūs Lietuvos piliečiai ...,o kokiomis sąlygomis teko tai pasiekti LTSR,tą dauguma žino,tik orumo tokios išmokos tikrai nesuteikia.

Močiutė

Kasmet porai batonų prideda, net sulyginti, kad be centų gautųsi, pagailo 11 centų, o giriasi kas mėnesį po kelis kartus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS