Spalį stipriųjų gėrimų pardavimai krito beveik 20 proc. | kl.lt

SPALĮ STIPRIŲJŲ GĖRIMŲ PARDAVIMAI KRITO BEVEIK 20 PROC.

  • 7

Spalį, palyginti su prieš metus buvusiu laikotarpiu, stipriojo alkoholio pardavimai krito 16 proc., remdamasis Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis praneša Legalaus verslo aljansas (LVA).

„Tendencija tokia – stipraus alkoholio pardavimai neauga. Taigi finansų ministerijos siekis didinti akcizą 10,5 proc. tik dar labiau pablogins situaciją – skatins žmones dažniau apsipirkti Lenkijoje ir Latvijoje, kur perkamas ne tik alkoholis, bet ir maistas, higienos prekės“, – pranešime sako LVA vadovas Mantas Zakarka.

„Dar šių metų vasarą Vilniaus universiteto mokslininkai pristatė formulę, pagal kurią rekomenduota alaus tarifą sumažinti 11 proc., stipriųjų gėrimų –14 proc., o vyno – 51 proc.“, – priduria jis.

LVA duomenimis, per šiuos metus Lietuvoje realizuota 9,7 mln. litrų stipriųjų gėrimų. Tuo tarpu vyno realizuota 26,4 mln. litrų, o alaus – daugiau nei 1 mlrd. litrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Veryga nustojo gerti ir gerimai krito

Kęstas

Lietuvoje brangus maistas ir brangios paskolos. Netikite? Nuvažiuokite į Lenkiją ir pasižiūrėkite. Iš kur tas brangumas? Turime monopolijas šiose srityse (pavyzdžiui Maxima, SEB ir kitos monopolijos). Daro, ką nori. Valstybiniai kontroliuojantys biurokratai yra nupirkti, darbe miega. Čia Lietuva, čia lietūs lyja, miegoti gera... Valstiečių vadovaujama koalicija sugalvojo pareikalauti iš šių monopolijų pasidalinti viršpelniais su valstybe. Kyla daug riksmo. Tikrai, ar dar nepabrangs duona ir paskolos? Ne. Jau brangti nėra kur. Ir taip nepadoriai brangu. Teks dalintis viršpelniais. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

Biednėja Tauta, biednėja, 'Valstybinės' nebeįperka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS