Statybininkai nori atvirkštinio PVM mokėjimo | kl.lt

STATYBININKAI NORI ATVIRKŠTINIO PVM MOKĖJIMO

  • 1

Statybininkams nepavyksta įtikinti Finansų ministerijos, kad Lietuva turėtų sekti Švedijos bei Latvijos pėdomis ir statybos sektoriui nustatyti atvirkštinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėjimo principą, kai PVM moka ne rangovas, o užsakovas - motyvuojama tuo, kad tokią priemonę ES leidžia taikyti tik siekiant užkirsti kelią slėpti PVM, o ne sprendžiant įmonių apyvartinių lėšų problemas, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Galimybę keisti PVM mokėjimo tvarką ministerija gal ir svarstytų, jei gautų informacijos apie PVM sukčiavimo atvejus statybos sektoriuje.

"Gavusi informacijos apie sukčiavimo mokant PVM atvejus šiame sektoriuje, ministerija svarstytų galimybę statybos sektoriuje įvesti atvirkštinio apmokestinimo PVM mechanizmą kaip priemonę kovoti su sukčiavimu. Tačiau ši priemonė nėra skirta apyvartinių lėšų klausimui spręsti", - dienraščiui teigė Finansų ministerijos Mokesčių departamento Netiesioginių mokesčių skyriaus vedėjas Žygintas Grekas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

P.Morkūnas

Finmin apsimeta nežiniukais..pagal dabartinę tvarką Užsakovas pasirašo aktą apie atliktus darbus ir sek mėn Statybininkai turi sumokėti PVM, nors Užsakovai statybininkams sumoka gal po 3 mėn...ar dar ilgiau. Užsakovai nesumoka PVM statybininkui- o tas lieka skolingas VMI ir gauna sankcijas...ŠTAI KUR PROBLEMA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS