Steigiamas Pastatų renovacijos kompetencijų centras | kl.lt

STEIGIAMAS PASTATŲ RENOVACIJOS KOMPETENCIJŲ CENTRAS

  • 13

Lietuvoje steigiamas Pastatų renovacijos kompetencijų centras, kurio tikslas – padėti užtikrinti renovacijos proveržį, efektyviau, „vieno langelio“ principu, koordinuoti ir valdyti šį procesą, pranešė Aplinkos ministerija.

Jos teigimu, ministerija apjungs dviejų Aplinkos ministerijai pavaldžių įstaigų – Aplinkos projektų valdymo agentūros ir Būsto energijos taupymo agentūros – atliekamas beveik vienodas funkcijas.

„Tokio Kompetencijų centro, veikiančio ir koordinuojančio visas su pastatais susijusias energinio efektyvumo bei klimato kaitos švelninimo priemones, vykdančio efektyvią komunikaciją ir proceso stebėseną, trūkumas dabartiniame renovacijos procese įvardytas kaip vienas iš barjerų ir Aplinkos ministerijos parengtoje Ilgalaikės pastatų renovacijos strategijos projekte“, – sako aplinkos viceministras Darius Kvedaravičius.

Nurodoma, kad kompetencijų centras bus atsakingas už standartizuotų dokumentų, procedūrų, taisyklių, techninių reikalavimų rengimą, pagalbą savivaldybėms, konsultacijų teikimą. Dabar panašų vaidmenį atlieka Būsto energijos taupymo agentūra, kuri konsultuoja būsto savininkus modernizuojant daugiabučius, skelbia konsultacinę medžiagą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

o zmones miega,o valdzia sienauja,

Gerai,kodel mes turim vamdzius is savu pinigu tvarkyti,,,,,,,o jog mes mokam didelius pinigus sildymui ir t,t,tai ponai visus pinigus pasiima i savo kisenes,tai premijos,kaledines dovanos,tipo dividentai ir viska sau,o kur remontams,tu pinigu taip jiems vis maza ir maza kiek beduotum,visai parazytai sazine prarado,nereikia musu durinti valdzios vyrai,kada jums zmogiskumas prasiverzs,jie ponai lauke dabar sniega tirbdo o mums liepia renavoti namus,kur jusu smedenys,sutvarkykit vamdzius ir namu nebereiks sildyti,uzsimane mat dar pinigu is zmoniu graziu formu apvogti, GERAS VAIZDELIS kai yra chemu vagystems,

Žilvinas Ručys

grindinį šildymą pasidarykit ir panašų ant lango sienos , ir elektrinio grindų šildymo juostas virš lango kad šildytu stiklą , pigu efektyvu ir naudinga sveikatai . O renovacijos yra nusikaltėlių afera

Magyla

Dar tik trečias toks centras? Na, tai tik pradžia, nes renovacijos dirvonai platūs ir gilūs. Atsisveikinkit su savo skatikais, kumetynų bėdžiai! Kompetencijoms reikės milijonų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS