Su verslo liudijimais ne tik nuomoja butus | kl.lt

SU VERSLO LIUDIJIMAIS NE TIK NUOMOJA BUTUS

  • 3

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) primena, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2023 m.

„Prasidėjus naujiems mokestiniams metams, gyventojams reikia pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2022 m. liudijimai nepratęsiami. Tai ypač aktualu tiems, kurie savo veiklą pradės nuo sausio pradžios. Šiuos klientus kviečiame nelaukti paskutinės šventinės savaitės ir sklandžiam startui verslo liudijimą įsigyti iš anksto“, – teigė Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

2022 m. veiklą su verslo liudijimu Kauno apskrityje vykdė beveik 18 tūkst. gyventojų. Populiariausių veiklų tendencijos išliko tos pačios, kaip ir ankstesniais metais – daugiausia su verslo liudijimu gyventojai nuomojo būstus, teikė kirpyklų paslaugas ir vykdė specialiuosius statybos darbus.

Gyventojai, kurie verslo liudijimą įsigyja per Mano VMI, dar prieš teikiant prašymą mato preliminarią mokėtiną sumą. Ją taip pat galima sužinoti pasinaudojus VMI verslo liudijimų skaičiuokle.

Kaip įsigyti verslo liudijimą? Patogiausia įsigyti verslo liudijimą – elektroniniu būdu per Mano VMI. Sistema paprastais žingsniais veda klientą viso proceso metu, automatiškai užpildo duomenis apie lengvatą, atitinkamai pateikia papildomus klausimus, pvz., jei gyventojas veiklą vykdys su šeimos nariu.

2022 m. Kauno apskrityje verslo liudijimų TOP 5

Gyvenamosios paskirties patalpų nuoma – 3 707

Kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla – 2 665

Specialieji statybos darbai (statybvietės paruošimas, stogų dengimas, pamatų klojimas, mūrijimo, betonavimo, hidroizoliaciniai darbai, pastolių ir darbo platformų statymas ir ardymas, dūmtraukių įrengimas), išskyrus pastatų ir kitų statinių apdailos ir remonto darbus – 2 459

Prekyba tik ne maisto produktais – 1 490

Kvalifikacijos tobulinimo ir papildomo mokymo veikla – 1 392

GALERIJA

  • Patarimas: J. Stankienė ragina nelaukti paskutinės minutės ir jau dabar pasirūpinti verslo liudijimai.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jis

Patikrint reiktu yrmo bazej naktine prekyba lauko urmu ten ne tik veslo liudijimu neturi bet ir prekiu isigijimu vaztarasciu

Angėlė

Turguose turbūt retas kuris turi verslo liudijimus.

Siaip tai

su jais vagia mokescius!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS