Sukčiai vėl ragina investuoti į kriptovaliutas: šį kartą nusitaikė į VMI | kl.lt

SUKČIAI VĖL RAGINA INVESTUOTI Į KRIPTOVALIUTAS: ŠĮ KARTĄ NUSITAIKĖ Į VMI

Sukčiai vėl ragina investuoti į kriptovaliutas. Šį kartą – prisidengdami Valstybine mokesčių inspekcija (VMI).

VMI feisbuko puslaptyje teigiama, kad internete imituojant Valstybinės mokesčių inspekcijos „Facebook“ profilį, platinama tikrovės neatitinkanti informacija.

ELTAI susisiekus su VMI Komunikacijos vadove Rūta Asadauskaitė, ji patvirtino, kad skleidžiama informacija yra melaginga bei paragino gyventojus išlikti budrius.

„Internete imituojant VMI feisbuko profilį platinama tikrovės neatitinkanti informacija. Pranešime melagingai teigiama, kad investicijos į kriptovaliutas yra neapmokestinamos. Norime paneigti šią netikrą informaciją. Raginame gyventojus būti budrius skaitant ir vertinant informaciją bei atsirenkant informacijos kanalus“, – ELTAI teigė R. Asadauskaitė.

ELTA primena, kad rugpjūčio pabaigoje socialiniuose tinkluose plito tikrovės neatitinkanti žinutė apie finansų ministrą Vilių Šapoką, kurioje gyventojai raginami investuoti ir lengvai užsidirbti.

Pirmą kartą tokia informacinė ataka, panaudojant finansų ministro vardą, įvyko birželio pradžioje. Dabar pradėta naudotis ir įvairių naujienų portalų žurnalistų vardais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS