Sveikatos specialistai nubaudė 29 grožio paslaugų teikėjus | kl.lt

SVEIKATOS SPECIALISTAI NUBAUDĖ 29 GROŽIO PASLAUGŲ TEIKĖJUS

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras šeštadienį nubaudė 29 grožio paslaugų teikėjus dėl karantino metu nustatytų reikalavimų nesilaikymo.

Dažniausiai baudų grožio salonai ir kirpyklos sulaukė, nes nebuvo dėvimos visos apsaugos priemonės, nepateikta įspėjanti informacija rizikos grupių asmenims. Nustatyta ir tokių atvejų, kai grožio paslaugos buvo teikiamos neturint šiai veiklai būtino leidimo.

Plaukų ir nagų priežiūros paslaugas galima teikti nuo šios savaitės pradžios, tačiau salonai turi riboti klientų srautus, atstumus tarp darbo vietų, o personalas turi dėvėti apsaugines kaukes ir apsauginius akinius arba veido skydelius, mūvėti vienkartines pirštines.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Ingrida Skridailienė BNS informavo, kad šeštadienį per patikrinimus taip pat nustatyti pažeidimai keturiose ne maisto prekybos vietose, trijose turgavietėse ir vienoje drabužių taisykloje.

Šeštadienį iš viso patikrintos 763 prekybos ir paslaugų teikimo vietos. 

Už pažeidimus asmenims gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, įmonių vadovams – nuo 1500 iki 6000 eurų. Už pirmą pažeidimą gali būti skirta pusė minimalios baudos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Kas per naudos??

Kodel ES niekada taip nesielgia tikrintojai, kaip Lietuvoje?Kodel ten visas kitas poziuris i zmogu?Kas per iskrypeliai musu valdzia vadinama?

Jorūnė

Norėčiau, kad visi tikrintojai būtu susodinti ir apkirpti dėvint pirštines, puse plauku būtu nurauta, taigi pirštinės guminės, peša plaukus.

Julija

Būtų įdomu sužinoti,ar buvo nubausta kirpėja,pas kurią,per patį pandemijos įkarštį,lankesi madam Zvonkuviene? Ar jau viskas pamiršta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS