Švietimo ministerijos vadovybė pristatys sporto finansavimo pokyčius | kl.lt

ŠVIETIMO MINISTERIJOS VADOVYBĖ PRISTATYS SPORTO FINANSAVIMO POKYČIUS

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybė trečiadienį pristatys sporto finansavimo pokyčius, taip pat galutinius Sporto rėmimo fondo rezultatus.

Spaudos konferencijoje Seime dalyvaus viceministrė Kornelija Tiesnesytė, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, taip pat Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Sporto rėmimo fondą šiemet sudarė 13,6 mln. eurų. Pusė lėšų skirta fizinio aktyvumo veikloms, 20 proc. – sporto inventoriui ir įrangai, 15 proc. – sporto renginiams organizuoti, 10 proc. – sporto bazių plėtrai, remontui ir priežiūrai bei 5 proc. – kvalifikacijai tobulinti.

Šiemet integravus Kūno kultūros ir sporto departamentą į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, pinigai sportui paskirstyti pagal naują tvarką.

Šio fondo lėšos šiemet paskirstytos rugpjūčio pabaigoje, todėl tai sukėlė kai kurių sporto bendruomenės atstovų nepasitenkinimą, taip pat kai kurie piktinosi negavę finansavimo.

Švietimo ministerijos duomenimis, šiemet sulaukta 1394 paraiškų, tinkamomis pripažintos 1053 paraiškos. Teigiama, kad paraiškas vertino kelios dešimtys išorės ekspertų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS