Tarpmiestiniai autobusai kursuos įprastai, galios visos lengvatos | kl.lt

TARPMIESTINIAI AUTOBUSAI KURSUOS ĮPRASTAI, GALIOS VISOS LENGVATOS

  • 1

Kovo 31-ąją pasibaigus tolimojo susisiekimo vežėjų sutartims, bet dar neįsigaliojus Kelių transporto kodekso pataisoms, sutartys pratęstos automatiškai, todėl nuo balandžio 1-osios tarpmiestiniai autobusai kursuoja įprastai, galioja ir visos keleiviams numatytos lengvatos, teigia Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) atstovė.

Kaip BNS teigė Eglė Kučinskaitė, automatinis sutarčių pratęsimas numatytas kodekse, jo pataisas praėjusią savaitę priėmė Seimas ir jas jau pasirašė Lietuvos prezidentas.

„Pats kodeksas numato, kad sutartys pratęsiamos automatiškai, papildomai su vežėjais LTSA jų tęsti nereikia“, – sakė E. Kučinskaitė.

LTSA duomenimis, praėjusių metų pabaigoje Lietuvoje buvo 260 tolimojo susisiekimo maršrutų, kuriuos aptarnavo 35 įmonės, su jomis kas penkerius metus būdavo pratęsiamos sutartys. Dabartinės administracijos ir bendrovių sutartys baigėsi kovo pabaigoje, o kodekso pataisose numatytos sąlygos įsigalioja nuo liepos.

E. Kučinskaitė teigia, kad nuo balandžio iki liepos galios ir visos keleiviams numatytos lengvatos.

„Žmonėms su negalia, senjorams, studentams, mokiniams – viskas galios“, – BNS sakė E. Kučinskaitė.

Kelių transporto kodekso pataisų, numatančių tolimojo susisiekimo autobusais rinkos pertvarkymą, prireikė norint  atverti paprastesnes galimybes į rinką patekti naujiems vežėjams, jos įveda naujus reikalavimus tarpmiestinius maršrutus aptarnaujantiems vežėjams, o rinkos senbuviams numato pusantrų metų pereinamąjį laikotarpį prisitaikyti prie pokyčių.

Reformos rinkoje prireikė Konkurencijos tarybai paskelbus, kad šiame versle trūksta konkurencijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

užmiršo

pasakyt kad studentams, vaikam, pensininkam vistiek reikia mokėt o tos lengvatos irgi turi sąlygas/pensininkam tik nuo 70 metų kada jau kaulų nepaneši../KADA PADARYSIT TOMS GRUPĖMS PRAVAŽIAVIMĄ N E M O K A M Ą?!!! Iš valstybės dotacijas tai imat nesivaržydami..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS