Technologijos, kurios šiais metais pakeis verslo pasaulį | kl.lt

TECHNOLOGIJOS, KURIOS ŠIAIS METAIS PAKEIS VERSLO PASAULĮ

  • 1

Norėdami užtikrinti verslo augimą, vadovai turi maksimaliai išnaudoti naujųjų technologijų siūlomas galimybes.

Dirbtinis intelektas, debesija, daiktų internetas, virtualioji realybė, didieji duomenys, blokų grandinės ir kitos technologijos gali tapti vartais į verslo sėkmę. Su šių technologijų teikiamomis galimybėmis IT profesionalai šiandien gali susipažinti technologijų konferencijoje „Telia Technology Day“.

„Šiuo metu didžiausias potencialas verslui įžvelgiamas trijose technologijų srityse. Pirmoji – tai dirbtinis intelektas, kuris, pasitelkdamas mašinų mokymąsi, leidžia kurti patogius, lengvai valdomus ir neribotas galimybes vartotojams suteikiančius įrenginius ar paslaugas. Antroji – debesija ir didieji duomenys (angl. Big data), padedantys suvaldyti milžiniškus duomenų kiekius ir suteikiantys galimybę žaibiškai reaguoti į pokyčius. Galiausiai – tradicinius verslo modelius laužanti blokų grandinės (angl. blockchain) technologija“, – sako vienas iš konferencijos idėjos autorių, „Telia“ technologinių produktų ir paslaugų padalinio vadovas Edvardas Linkevičius.

Tačiau, pasak jo, tai – tik verslui aktualių technologijų ledkalnio viršūnė. Šiandien vykstančioje konferencijoje specialistai dalinsis patirtimi ir apžvelgs verslo augimui svarbiausias temas – nuo daiktų interneto panaudojimo galimybių, mašinų mokymosi ir dirbtinio intelekto panaudojimo duomenų centruose iki kibernetinio saugumo aktualijų ar ateities darbovietės paveikslo. Renginio metu veiks ir parodų erdvė, kur bus pristatytos įvairios technologinės naujovės, rašoma pranešime spaudai.

Šioje erdvėje Vokietijos programinės įrangos milžinas SAP pristatys interaktyvų debesijos sprendimą verslui, o savo patirtimi ir patarimais su konferencijos lankytojais dalinsis įmonės Telekomunikacijų sektoriaus viceprezidentas Sascha Kruegeris.

„Skaitmenizuojant verslą, vadovai susiduria su įvairiais iššūkiais. Tačiau tinkamai išnaudojant didelės apimties duomenų, dirbtinio intelekto, daiktų interneto, blokų grandinės ir kitų modernių technologijų suteikiamus privalumus, šiuos iššūkius galima paversti galimybėmis. Tuo metu šiuolaikinės ryšių technologijos leidžia tobulinti procesus ir net kurti naujus verslo modelius, apie kuriuos ir papasakosiu konferencijoje“, – intriguoja S. Kruegeris.

„HP Enterprise“ Technologijų vadovas Aris Saareksas pastebi, kad dar prieš dešimtmetį išmanieji telefonai tik žengė pirmuosius žingsnius, o šįmet prognozuojamas visa ko tinklo įsigalėjimas – prie interneto bus prijungta per 20 milijardų įrenginių pasaulyje.

„Tokiam kiekiui įrenginių aptarnauti reikia išties galingų sistemų ir pažangių sprendimų. Tai ypač aktualu duomenų centrams, kuriems tenka vis didesnės apkrovos. Atsakymą pateikia tos pačios technologijos: duomenų centruose įdarbinus dirbtinį intelektą ir mašininį mokymąsi, sistema gali pati atrasti problemas ir išspręsti kylančius iššūkius, o tai leidžia smarkiai padidinti jų efektyvumą. Taigi šių technologijų sinergija verslui leidžia pasiekti naują kokybinį lygį – ir tai jau vyksta šiandien“, – pastebi A. Saareksas.

Šiais metais konferencijoje „Technology day“ naujoves taip pat apžvelgs „Telia“ ir bendrovės inovacijų padalinio „Division X“, „Microsoft“, „Huawei“, „Fortinet“, „Dell EMC“ ir „VMware“ atstovai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vytiokas

as kojas taip suspaudziu kai labai myzt noriu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS