Tolimųjų reisų vairuotojų nebus reikalaujama izoliuotis dvi savaites | kl.lt

TOLIMŲJŲ REISŲ VAIRUOTOJŲ NEBUS REIKALAUJAMA IZOLIUOTIS DVI SAVAITES

Prekių judėjimą užtikrinantiems tolimųjų reisų vairuotojams nebus taikomas reikalavimas grįžus iš užsienio privalomai izoliuotis dvi savaites, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Anot jo, Vyriausybėje sutarta, kad vairuotojai turės izoliuotis tik tarp reisų, nesvarbu, jei tai užtruks savaitę ar mažiau.

„Sprendimas yra toks: grįžę iš užsienio jie turės būti saviizoliacijoje, tačiau jei nebus jokių požymių, susijusių su šia liga, iš tos saviizoliacijos jie galės vykti į reisą ir vykdyti šias funkcijas“, – spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė premjeras.

Pasak vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės, šiuo metu yra 37,5 tūkst. vežėjų, turinčių leidimus atvykti į Lietuvą.

„Skaičius Lietuvos rinkai yra pakankamas. Migracijos departamentas lanksčiai pažiūrėjo į problemą, darbo vizos bus pratęsiamos nuotoliniu būdu“, – Vyriausybės posėdyje patvirtino ji.

Vyriausybė trečiadienį taip pat papildė nutarimą dėl karantino, aiškiau reglamentuodama, kad sieną kirsti leidžiama visiems Lietuvos įmonėse dirbantiems ekipažų ir įgulų nariams, vykdantiems komercinius vežimus, „visų rūšių transporto priemonėmis“, siekiant užtikrinti sklandų prekių judėjimą.

Nutarimas papildytas ir dviem papildomais punktais, kuriuose leidžiama kirsti Lietuvos–Lenkijos pasienį:  Mockavos-Trakiškių bei Lazdijų–Ogrodnikų patikros punktuose. Pirmasis reikalingas geležinkelio transportui, antrasis atidarytas siekiant sumažinti vilkikų eiles pasienyje. Punktai atidaryti po Lietuvos Vyriausybės derybų su Lenkija.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Furistas

Pima as pats cairuotojas esu ir pararciau kad Baltarusiu ir ukrainieciu neisileidinet nes jie kiaules kurie kur eda ten suka ir veme islauzo ir isvage viska kas po ranka per juos db fiermose daukur neleidze srovet net prisidirbe o kas kaltas lietuviai nes atvazeve buvo su lt numereis.. o antras dalykas mes praktiskai izoliuoti kabinose su visom reikemom priemonem dezinfekuotis ir panasiai ir pas mus minimalus kontaktas buna tik per dokumentus virusa galim pasigaut pasimdami. Bet vizu treciosiomis salim nerekomeduociau prates nes bus kaip su imigrantais. Db ira dauk lietuviu be darbo kurie vazevo ant autoveziu ir platformu tai db perteklius vairuotoju.

Daiva

Kaip vairuotojui neimt nedarbingumo jei algu sefas nemoka.visada lauki su baime kad viruso neatveztu. O ka daryt ju zmonoms. kai reikia su zmonemis dirbt ir bijai i kolektyva ligos neuznest. Taip ir gyvename pastoviai itampoje ir baimeje

Kkk

Žiūriu čia komentuoja ekspertai iš didžiosios D. Nuo žodžio debilas. Jei tie furista nedirbs tai jus by. y su batonu valgysite o ne tai kas db pas jus ant stalo, nesiosit Vilkaviškio džinsus, ir inkaro sportbačius. Jei tralai nevažiuotu tai sovietiniais automobiliais lig šiol iki alkūnių smeruoti važinėtumet. Vietoje žiūrėkit kas darosi o ne vairuotojų baidykites. Kas parvežė virusą. Ogi turistai. O ne furista.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS