Turizmo rūmų prezidentė: visą dėmesį reikėtų nukreipti ne į vietinį, o į atvykstamąjį | kl.lt

TURIZMO RŪMŲ PREZIDENTĖ: VISĄ DĖMESĮ REIKĖTŲ NUKREIPTI NE Į VIETINĮ, O Į ATVYKSTAMĄJĮ

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai trečiadienį paskelbus apie naujas svarstomas priemones turizmui skatinti, Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė Eltai sakė, kad visą dėmesį dabar reikėtų nukreipti ne į vietinio, o į atvykstamojo turizmo skatinimą.

„Keliauk Lietuvoje“ dabar skiria didelį dėmesį vietiniam turizmui Lietuvoje. Aš nesu tikra, ar šalies institucija turėtų būti siejama su vietiniu turizmu. Pakanka, kad vietiniu turizmu rūpinasi savivaldybės, pritraukdamos turistą. Dėmesys turėtų būti nukreiptas į šalies reklamą užsienyje“, – Eltai sakė Ž. Gavelienė.

„Kai pinigų yra mažai, tuos pinigus reikia koncentruoti ten, kur jų labiausiai reikia. Šiandien tikrai nereikia koncentruoti jų į vietinį turizmą, ir taip lietuviai po Lietuvą keliauja, savivaldybėse gali surasti informaciją, moka ieškoti internete. Mano siūlymas – nesiblaškyti Ekonomikos ministerijai su vietiniu turizmu ir nukreipti viską į atvykstamąjį turizmą“, – pridūrė Lietuvos turizmo rūmų vadovė.

Ji sakė neturinti pakankamai informacijos apie trečiadienį pristatytas priemones – kas trečios nakvynės kompensavimą į Lietuvą atvykstantiems turistams ir priemonę medikams, suteikiant jiems po 200 eurų kuponą atostogoms Lietuvoje nuo rudens. Tačiau Ž. Gavelienė sakė abejojanti, ar ruduo yra geriausias metas medikams keliauti.

„Viskas, kas skatintų turizmą, tikrai prisidėtų (prie turizmo sektoriaus atsigavimo – ELTA), tik reikėtų įvertinti, ar ruduo yra geriausias metas medikui keliauti. Nes turbūt visi medikai turi šeimas, grįžta rudeniui su vaikais į mokyklas ir ruduo yra tas periodas, kai daug jėgų skiriama ne poilsiui, o darbui“, – sakė Ž. Gavelienė.

Ji taip pat sakė abejojanti, ar per artimiausias kelias savaites bus pradėtos dalyti lengvatinės paskolos, kuriomis būtų atsiskaitoma su vartotojais. 

„Per dvi savaites tikrai nebus pradėta dalyti, mes šiandien turime 10 dieną, tai 22 antrą dieną, tikėtina, kad tik priemonė bus paskelbta. Vartotojai, kurie atsisako vykti į keliones, tai vargu ar gaus kažką šį mėnesį. Bet ta priemonė tikrai yra reikalinga ir, tikėtina, kad kuo anksčiau ji būtų išdalyta, tuo daugiau vartotojai jas išleistų Lietuvoje ir Baltijos šalyse“, – sakė Ž. Gavelienė.

Kaip trečiadienį sakė laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, nuo kitos savaitės kelionių organizatoriai galės kreiptis į „Invegą“ dėl individualių garantijų suteikimo.

„Vakar buvo priimtas valstybės skolos įstatymas Seime, kuris sudarys teisines galimybes teikti garantijas kelionių organizatoriams. Iki kitos savaitės planuojame suderinti šias priemones su Europos Komisija. Tai reiškia, kad garantijos kelionių organizatoriams galėtų būti teikiamos kitą savaitę, o paskolos – dar kitą savaitę“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Turizmo sektorius yra vienas labiausiai nukentėjusių nuo COVID–19 pandemijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS