Tvoros su Baltarusija komisija „Epso-G“ ir „Teto“ sutartį svarstys pirmadienį | kl.lt

TVOROS SU BALTARUSIJA KOMISIJA „EPSO-G“ IR „TETO“ SUTARTĮ SVARSTYS PIRMADIENĮ

  • 0

Penktadienį planuotas premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamos  Fizinio barjero su Baltarusija priežiūros komisijos posėdis nukeltas į pirmadienį, BNS patvirtino Vyriausybės kanceliarijos atstovė.

„Posėdis atidėtas dėl pasikeitusios Seimo posėdžio darbotvarkės“, – BNS sakė Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Renata Surovec.

Komisijai pritarus, už projekto įgyvendinimą atsakinga energetikos grupė „Epso-G“ pasirašys maždaug 30 mln. eurų vertės sutartį su jos valdoma pramonės statinių, elektros pastočių, linijų bei specialiųjų elektros įrenginių statybos įmone „Tetas“.

Pagal sutartį „Tetas“ statys barjerą svarbiausiame 100 kilometrų ruože, netoli Druskininkų, A. Barausko ir Adutiškio pasienio užkardų, kur yra didžiausia tikimybė patekti nelegaliems migrantams. Darbai prasidės jau rugsėjo antroje pusėje.

Praėjusį šeštadienį komisija patvirtino projekto eigą, jis vyks dviem etapais. Antruoju etapu 400 kilometrų atkarpoje darbus tikimasi pradėti šių metų pabaigoje ir baigti kitų metų rugpjūtį.

Rengiantis antrajam tvoros statybos etapui, „Epso-G“ rugsėjį-spalį skelbs rangovų konkursus.

Šiuo metu pasienyje su Baltarusija jau atliekami pjaunamos vielos koncertinos tiesimo darbai suderinti su tvoros įrengimu, kad bendras fizinis barjeras atitiktų visus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) techninius reikalavimus.

508 kilometrų ilgio tvorai Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS