Tyrimas: lietuviai šios vasaros atostogoms nusiteikę išleisti daugiau nei pernai | kl.lt

TYRIMAS: LIETUVIAI ŠIOS VASAROS ATOSTOGOMS NUSITEIKĘ IŠLEISTI DAUGIAU NEI PERNAI

  • 2

Įsisiūbavusi vasara skelbia apie poilsiautojų antplūdį Lietuvos ir užsienio kurortuose. Vieni traukia ilsėtis į patraukliausius šalies kampelius, kiti žvalgosi paskutinės minutės pasiūlymų saulėtoje Pietų Europoje. Visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai” atlikta apklausa atskleidė, kiek pinigų lietuviai ketina skirti išsvajotoms vasaros atostogoms šiemet.

Tyrimas atskleidė, kad šį sezoną lietuviai yra pasiryžę pinigines atverti plačiau nei praėjusiais metais. Dauguma dirbančių šalies gyventojų poilsiui Lietuvoje vienam šeimos nariui vidutiniškai planuoja išleisti iki 350 Eur, o atostogoms užsienyje kiek daugiau – 400 Eur vienam asmeniui.

Paaiškėjo, kad beveik pusė (46 proc.) atsakiusiųjų planuoja lagaminus krautis į Lietuvos kurortus – Palangą, Nidą ar Šventąją. Čia labiausiai linkę atostogauti nevedę ir vaikų neturintys asmenys iki 35 m. amžiaus.

Šeimos su vaikais labiau linkusios rinktis populiariausias užsienio šalis – Ispaniją, Graikiją ar Turkiją. Trečdalis tyrime dalyvavusių gyventojų mano, kad „viskas įskaičiuota” kelionės paslaugų paketas yra ne tik patogus būdas sutaupyti laiko, bet ir pinigų, ypač poilsiaujant su vaikais. Trijų asmenų šeima savaitei užsienio kurorte vidutiniškai ruošiasi išleisti iki 1200 Eur.

Norintiems sutaupyti, patartina atsakingai planuotis atostogas bent prieš kelis mėnesius.

Vyresni nei 50 m. amžiaus tyrimo dalyviai yra nusiteikę mėgautis ramiomis atostogomis gamtos apsuptyje – kaimo sodyboje arba sode. Pastebima, kad aukštesnes pajamas gaunantys garbaus amžiaus gyventojai dažniau pasilepina Lietuvos sanatorijose ar SPA centruose.

Pasak bendrovės UAB „Credit Service", valdančios vartojimo kreditų prekės ženklą „Vivus.lt", direktorės Giedrės Štuopės, norintiems sutaupyti, derėtų planuoti atostogas iš anksto.

„Liepos mėnesis – tikras atostogų bumas, todėl nenuostabu, kad kainos kyla kaip ant mielių. Norintiems sutaupyti, patartina atsakingai planuotis atostogas bent prieš kelis mėnesius. Tokiu būdu galėsite mėgautis didesniu pasirinkimu ir neteks permokėti renkantis vos iš kelių likusių pasiūlymų”, – pataria finansų ekspertė.

Tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė suaugusiųjų Lietuvos gyventojų atostogų išlaidoms padengti planuoja naudoti turimas santaupas, kurias kaupė pastaruosius metus. G. Štuopė pastebi, kad jaunimas atostogauti neretai vyksta pasiskolinę lėšų iš giminių ar pažįstamų.

2019 metų kovo 25 – balandžio 10 d. atlikto tyrimo metu apklausti 1000 suaugusiųjų Lietuvos gyventojų (18 metų ir vyresni), tyrimas vyko 118 atrankos taškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Sia savaite is pensijos liko 67 centai,nu bet dvi dienos iskesiu.Galima bus liepa ir maxima aplankyti,o pries 30 metu svijones kiek saliu galesiu aplankyti budamas Europos pilietis liko svajonemis.Reikejo eiti i politika....

Italas

Atostogos landsbergio tvartelija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS