Ukrainiečius priėmusiems gyventojams ir verslui paskirstyta virš 1,1 mln. eurų | kl.lt

UKRAINIEČIUS PRIĖMUSIEMS GYVENTOJAMS IR VERSLUI PASKIRSTYTA VIRŠ 1,1 MLN. EURŲ

Nuo karo pabėgusius ukrainiečius apgyvendinę Lietuvos gyventojai ir verslas 59 iš 60 šalies savivaldybių birželį gaus kompensacijas – paskirstyta daugiau kaip 1,1 mln. eurų.

Gegužės mėnesį šalies gyventojams, priėmusiems ukrainiečius, dar išmokėta beveik 300 tūkst. eurų, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Daugiausiai lėšų už ukrainiečių apgyvendinimą praėjusį mėnesį birželį skirta lėšų Kauno (183,4 tūkst. eurų), Vilniaus (158,4 tūkst. eurų), Klaipėdos (82 tūkst. eurų) savivaldybėms. Šiaulių savivaldybei tenka 49,1 tūkst. eurų, Panevėžio – 33 tūkst. eurų, Kauno rajono – 46,5 tūkst. eurų, Vilniaus rajono – 35,2 tūkst. eurų, Klaipėdos rajono – 35 tūkst. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė primena, kad nuo trijų iki šešių mėnesių prailgintas kompensacijos mokėjimo laikotarpis už apgyvendintus ukrainiečius.

„Tikimės, kad tai paskatins būstų ar kitų tinkamų gyventi patalpų savininkus suteikti apgyvendinimą ukrainiečiams, nes laikinų būstų poreikis išlieka didelis“, – pranešime cituojama M. Navickienė.

Prašymus gauti kompensacijoms gyventojai ir organizacijos turi teikti savivaldybėms, pasinaudoti jomis gali ne tik gyventojai ir verslas, bet ir nevyriausybinis sektorius: religinės bendruomenės, viešosios įstaigos, asociacijos.

Kompensacijas galima gauti neatlygintinai laikinai priėmus apsigyventi ukrainiečius būstuose, viešbučių, poilsio, gydymo arba sodų paskirties patalpose, taip pat gyvenimui pritaikytose administracinės paskirties, pagalbinio ūkio paskirties patalpose ar kitose negyvenamosios paskirties patalpose.

Migracijos departamento duomenimis, nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios Lietuvoje jau apsigyveno apie 56,7 tūkst. šios šalies gyventojų.

Gairės: SADM, karas Ukrainoje, ukrainiečiai, parama, priėmė ukrainiečius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS