Utenai svajojant apie didesnį viešbutį, investuotojai nori lengvatų | kl.lt

UTENAI SVAJOJANT APIE DIDESNĮ VIEŠBUTĮ, INVESTUOTOJAI NORI LENGVATŲ

  • 3

Utenos valdžia ketina statyti keturių žvaigždučių viešbutį, tačiau investuotojai abejoja projekto atsiperkamumu ir norėtų lengvatų bei kitokių vietos valdžios paskatų. Pasak Utenos mero, viešbutis būtinas miestui siekiant tapti regiono centru.

„Mes ne tik pretenduojame, bet ir esame regiono centras. Norime būti ne tik juridiškai, bet regioniniu traukos centru visomis prasmėmis, kad gyventojai nebėgtų iš Ignalinos ar Zarasų į Vilnių ir Londoną, bet jie bėgtų į Uteną“, – BNS sakė Alvydas Katinas.

Pasak jo, bandymų Utenoje pastatyti viešbutį buvo daug.

„Privačių (viešbučių – BNS) nedidelių turime, bet viešbučio, kuris tarnautų regionui, nėra (...). Mes manome, kad rimtesnis viešbutis Utenai ir regionui yra gyvybiškai svarbus (...). Viešbučio nebuvimas stabdo daugybę mūsų planų“, – pridūrė meras.

Pasak A. Katino, investicijų sutartis galėtų būti patvirtinta Utenos tarybos posėdyje rugpjūčio 28 dieną.

Utenos savivaldybė dar pernai kovą pasirašė sklypo nuomos sutartį su lietuviško kapitalo viešbučių valdymo bendrovės „Raminora“ antrine įmone „V & S international group“, tačiau dėl tuometinių neatitikimų detaliajame miesto plane viešbučio statybos buvo neįmanomos. Plano keitimas užtruko maždaug metus.

„V & S International Group“ valdybos pirmininkas Valdas Trinkūnas teigia, kad projektas būtų ne pats perspektyviausias, todėl savivaldybė turi imtis papildomų paskatų verslui.

„Tai (viešbutis – BNS) prastokai atrodo komercine prasme, atsiperkamumas jo yra labai tolimas ir lėtas, tai savivaldybė turi kažką tokio nuspręsti – ką leidžia įstatymai pagal investicijų skatinimą. Jie kažką turi padaryti“, – BNS sakė V. Trinkūnas.

Pasak A. Katino, savivaldybė ieškos paskatų, kaip pritraukti verslą, pavyzdžiui, investuotoją  būtų galima laikinai atleisti nuo visų savivaldos nustatomų mokesčių, taip pat jos lėšomis nutiesti inžinerinius tinklus, kelius ir kitą infrastruktūrą.

„Jeigu sakome, kad atvesim jėgos kabelius ar vandens tinklus – tai keliaus į investicinę sutartį, jeigu bus suderėta, kad, pavyzdžiui, 9 metams rangovas atleidžiamas nuo mokesčių. Tai mes dar tokiu būdu turime galimybę savo biudžeto sąskaita suteikti įvairių mokesčių lengvatų, įskaitant net ir tam tikrą infrastruktūros sutvarkymą iš savivaldybės lėšų“, – BNS sakė A. Katinas.

Jis pripažįsta, jog viešbutis, mieste nesant didesnių renginių, gali būti pustuštis.

„Be abejo, kad yra rizikos. Jeigu čia būtų garantuotas užimtumas, tai mes jau seniai būtume sulaukę tokios investicijos“, – teigė jis.

Planuojama, kad 2845 kv. metrų ploto viešbutyje būtų 65 kambariai, restoranas ir konferencijų salė. Investicijos į jį siektų 3 mln. eurų, būtų sukurta 30 naujų darbo vietų.

Viešbutis iškiltų prie J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankirtos, 0,55 hektaro plote. Nekilnojamojo turto registro duomenimis, teritoriją bendrovė nuomojasi nuo 2018 metų kovo.

Gairės: viešbutis, Utena
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tas pats

Žaidimų aikštelę Ąžuolijoje jau įrengė.Ačiū!!!!

Čiubaka

tai čia pieninės aikštėj nori statyt?

buvau

buvau Utenoje si balandi. reikejo viesbucio. tai radau viena beveik uzmiestyje prie pramones rajono. normalus viesbutis, viskas gerai, bet buvo gal trys gyventojai. idomu, kaip issilaikys tas naujasis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS