Užimtumo tarnyba: Lietuvos darbo rinkos perspektyvos – geriausios Europoje | kl.lt

UŽIMTUMO TARNYBA: LIETUVOS DARBO RINKOS PERSPEKTYVOS – GERIAUSIOS EUROPOJE

  • 4

Darbo rinkos perspektyvos Lietuvoje artimiausiais mėnesiais išliks teigiamos, skelbia Užimtumo tarnyba, remdamasi Europos darbo rinkos barometru.

Pasak jo, kovo mėnesį, palyginti su vasariu, Lietuvos barometras didėjo 0,6 balo ir siekia 102,9. Tai geriausias rodiklis tarp visų vertinamų darbo rinkų.

„Vis labiau įsigalintis sezoniškumas gerokai padidino užimtumo perspektyvas, o tą prognozuojantis barometro komponentas per mėnesį ūgtelėjo net 1,9 balo ir siekia 104,4“, – rašoma pranešime.

Europos darbo rinkos barometras per mėnesį padidėjo 0,6 balo. Europos valstybinių užimtumo tarnybų tinklo bei Užimtumo tyrimų instituto pagrindinis rodiklis siekė 100,3 balo ir pirmą kartą nuo praėjusių metų liepos grįžo į teigiamą zoną.

Europos barometro užimtumo komponentas didėjo 0,4 balo iki 101,7. Tai rodo, kad darbo rinkų užimtumo perspektyvos ir toliau išlieka teigiamos. Nedarbą prognozuojantis komponentas kovą, palyginti su vasariu, augo 0,7 balo. Visgi jis liko neigiamas – 98,9.

Šis barometras yra pagrindinis mėnesio rodiklis, pagrįstas 17 vietos ar regioninių valstybinių užimtumo tarnybų apklausa. Tyrimą nuo 2018 metų birželio kartu vykdo užimtumo tarnybos ir Užimtumo tyrimų institutas.

Barometro skalė svyruoja nuo 90 (labai prasta padėtis darbo rinkoje) iki 110 (labai gera padėtis).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vėl

Europos projektų sąjunga pagal projektą padarė dar vieną projektą, praplovė pinigėlių ir turi niekam nereikalingą nieko nerodantį barometrą apie nieką. ;)

Albinas

Čia taip džiaugiamasi darbo pasiūla už minimumą??? Gal ne ten isikišot tą barometrą??:)

jo

darbo dykai perspektyvos tikrai lenkia ne tik europa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS