V. Čmilytė-Nielsen sako sunkiai įsivaizduojanti, kaip Seimas galėtų grįžti prie NT mokesčio | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN SAKO SUNKIAI ĮSIVAIZDUOJANTI, KAIP SEIMAS GALĖTŲ GRĮŽTI PRIE NT MOKESČIO

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen trečiadienį pareiškė, kad sunkiai įsivaizduoja, kaip šios kadencijos Seimas galėtų grįžti ir galop priimti įstatymą dėl platesnio nekilnojamojo turto (NT) apmokestinimo.

„Sunkiai, vargiai įsivaizduoju, kaip būtų galima grįžti ir efektyviai priimti šį mokestį“, – „Info TV“ laidai „Info komentarai“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Pritrūko paaiškinimo žmonėms, kurie galėtų būti pliusai tokio mokesčio“, – pridūrė ji.

Siekdama padidinti NT mokesčio bazę, Vyriausybė yra pateikusi siūlymą apmokestinti visą nekilnojamąjį turtą, įskaitant ir vienintelį turimą būstą.

Projektui įveikus svarstymo stadiją, parlamentas rudenį nusprendė įstatymo priėmimą atidėti vėlesniam laikui rudens sesijoje, bet taip galiausiai prie jo ir nebegrįžo.

Paskutinė konservatorių registruota iniciatyva siūloma pagrindiniam būstui taikyti 0,05–0,5 proc. mokesčio tarifą, o aukštesnį – 0,5–4 proc. – intervalą nustatyti apleistiems, neprižiūrimiems NT objektams. Komerciniam turtui savivaldybės galėtų nustatyti 0,5–3 proc. tarifą.

Dabar NT apmokestinamas progresiniu 0,5–2 proc. tarifu, tačiau tik nuo 150 tūkst. eurų vertės, o turintiesiems tris ir daugiau vaikų arba neįgalų vaiką – nuo 200 tūkst. eurų.

Parlamente yra strigusi visa Vyriausybės teikta mokesčių reforma, be kitų dalykų, numatanti ir didesnį individualios veiklos apmokestinimą.

V. Čmilytė sakė mananti, kad yra maža tikimybė, jog prie reformos šios kadencijos Seimas grįš pilna apimtimi.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Koruptorius

Cmilyte - korumpuotas asmuo.

Anonimas

SLYKSTYNE,,

Pilietiškas

O kam kyla klausimų dėl kgb čmilytės reoutacijos? Juk ir kalėjime sėdintis nuteistasis yra seimo narys ir kuria mūsų (kol kas mūsų) Lietuvai įstatymus! IR TUO VISKAS PASAKYTA!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS