V. Janulevičius atkreipia dėmesį į Kanadą: tai šalis, per kurią ateina galimybės įvežti prekes į JAV | kl.lt

V. JANULEVIČIUS ATKREIPIA DĖMESĮ Į KANADĄ: TAI ŠALIS, PER KURIĄ ATEINA GALIMYBĖS ĮVEŽTI PREKES Į JAV

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad reikėtų atkreipti dėmesį į Kanadą, per kurią atsirastų galimybės įvežti prekes į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV).

„Daugelį metų planuojame mūsų vizitą į Kanadą. Kodėl Kanada – todėl, kad yra laisvos prekybos sutartis su Europos Sąjunga, tiesioginių santykių neturime. Žiūrint iš verslo pusės į dabartinę geopolitinę situaciją, per Kanadą ateina visos galimybės įvežti prekes į JAV“, – penktadienį forume „Kultūros, verslo, švietimo, mokslo ir sporto pasiekimai – tikrasis aukštos pridėtinės vertės ir įvaizdžio eksportas“ sakė V. Janulevičius.

„Atėjus Bidenui (išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas – ELTA), turėtų šiltėti santykiai su Europa. (...) Kiek žinau, numatyta atlaisvinti prekybines sutartis ir Kanada galėtų būti viena iš pagrindinių eksporto šalių. Tai ne Europos Sąjunga, bet yra laisvos prekybos sutartis. Tai reiškia, kad visi mūsų verslo sertifikatai, kurie galioja Europos Sąjungoje, galioja ir Kanadoje, lygiai taip pat Kanados galioja ir Europos Sąjungoje“, – pridūrė V. Janulevičius.

Jis sakė besitikintis, kad tada, kai nuo koronaviruso bus paskiepyta didžioji dalis žmonių, būtų galima organizuoti verslo, kultūros, sporto ir valdžios atstovų išvyką į šią šalį.

Verslumą skatinančios agentūros „Versli Lietuva“ duomenimis, 2019 metais prekių apyvarta tarp Kanados ir Lietuvos siekė 169 mln. eurų. Lietuvos prekių eksporto į Kanadą vertė 2019 metais išaugo beveik 4 kartus – iki 151,8 mln. eurų.

Kanados rinka geriausiai pažįstama Lietuvos mineralinio kuro ir alyvos, baldų bei trąšų gamintojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alis...

labai gerai...

Eksportas

Šaunu. Pirmyn. Keliam ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS