V. Janulevičius: tikimės, kad ekonomika naujai valdžiai išliks prioritetas | kl.lt

V. JANULEVIČIUS: TIKIMĖS, KAD EKONOMIKA NAUJAI VALDŽIAI IŠLIKS PRIORITETAS

Sekmadienį šalyje įvykus pirmajam Seimo rinkimų turui, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad verslo atstovai rezultatus vertina palankiai ir tikisi, kad naujajai valdžiai ekonominiai klausimai išliks prioritetiniai.

„Rinkimus vertiname palankiai ir tikimės, kad ekonomika kaip buvo prioritetas prieš tai buvusių valdančiųjų, taip išliks ir ateityje. Bet reikėtų palaukti tų dviejų savaičių, nes matome, kad centro kairės ar centro dešinės flange kai kurios partijos gali susikeisti vietomis ir koalicija gali būti visai kitokia“, – Eltai sakė V. Janulevičius.

„Džiaugiamės, kad tie, kas praėjo 5 proc. barjerą, pradedant Tėvynės Sąjunga, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir ta pačia Darbo partija, (...) socialdemokratais ir liberalais, jų visų programose verslas ir ekonomika yra atspindėti, ir gana ženkliai“, – pridūrė LPK prezidentas.

Tiesa, jis atkreipė dėmesį, kad, pavyzdžiui, Darbo partijos siūlymai dėl 1289 eurus siekiančio vidutinio atlyginimo yra „labiau optimistiniai“.

„Tikėkimės, kad tas atlyginimas bus pasiektas, bet jau po pandemijos. Jeigu Lietuva eis tokiais gerais keliais kaip iki šiol, kad poveikis ekonomikai buvo vienas iš mažiausių Europos Sąjungoje, tai galimai tie dalykai kažkada išsipildys, bet jeigu atėjus į valdžią juos būtų bandoma įgyvendinti pandemijos metu, tai būtų katastrofa Lietuvos verslui. Turime konkuruoti globalioje Europoje ir šiandien mūsų sąlygos bus prastesnės negu kitų kaimyninių šalių“, – sakė V. Janulevičius.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, geriausiai pirmajame ture pasirodė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – už juos balsavo 24,80 proc. rinkėjų. Antroje vietoje – LVŽS su 17,50 proc. balsų, trečia – Darbo partija, už kurią balsavo 9,47 proc. rinkėjų. Ketvirti – labai nedaug nuo „darbiečių“ atsilikę socialdemokratai su 9,26 proc. rinkėjų palaikymu.

5 proc. slenkstį peržengė ir į Seimą taip pat patenka Laisvės partija (9,02 proc.) ir Liberalų sąjūdis (6,79 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ekonomistas

kiek jums kas beduotų, vis maža ir maža. O dar Karbauskio gąsdinimai- tik nesuviduriuokit, kad ne tuos išrinko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS