V. Makėjus: niekur negirdėjau, kad Astravo AE būtų nesaugi | kl.lt

V. MAKĖJUS: NIEKUR NEGIRDĖJAU, KAD ASTRAVO AE BŪTŲ NESAUGI

Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus po susitikimo su Lietuvos diplomatijos vadovu Linu Linkevičiumi neigė informaciją, kad tarptautinės organizacijos būtų pripažinusios Astravo atominę elektrinę nesaugia. Kita vertus, Baltarusijos ministras patikino, kad, Lietuvai abejojant Baltarusijoje statomos Astravo AE saugumu, jie priims tarptautinių organizacijų ekspertus elektrinės patikrinimui.

„Niekur negirdėjau tokių išvadų iš institucijų, atsakingų už atominę energetiką, kad Astravo elektrinė būtų nesaugi. Mes suprantame nerimą. Noriu pabrėžti, kad mes geranoriškai bendradarbiaujame. Vykdėme streso testus, nors galėjome to ir nedaryti. Analizavome testus, pagal jų rekomendacijas paruošėme veiksmų planą. Matom, kad Lietuvai rūpi, todėl sutikome priimti dar vieną Europos reguliuotojo delegaciją“, – per bendrą spaudos konferenciją teigė V. Makėjus.

Pasak jo, jie priims ekspertus iš europinio reguliuotojo ENSREG bei Europos Komisijos atstovus. L. Linkevičius taip pat patvirtino, kad apie ekspertų rekomendacijas Astravo AE su Baltarusijos valdžios atstovais buvo kalbėta. 

„(Siūlėme. – ELTA) priimti ir Energetikos direktorato, ir ENSREG artimiausiu metu ir kad jie pasižiūrėtų į tarptautinių organizacijų rekomendacijas ir išskirtų tas, kurias būtina įgyvendinti prieš paleidžiant elektrinę“, – sakė L. Linkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

nordland

makejus turbut nieko nezino apie durniu laiva ir kas jame vyksta, ten gi istatymu itvirtinta, kad ji nesaugi :D beda tame, kad vejas gali pasikeisti po pompeo vizito i baltarusija ir durniu laivui, teks keisti kursa, o ta savo istatyma susisukti vamzdeliu ir susikisti i viena vieta. :D

situacija

gan idomi,rusatom statanti AE nesutaria su Luosenaka ,del naftos rusiskos vel beda,kas gali garantuot ,kad ruselis nepridirbs ko nors,o tai imanomas variantas,ruselis nieko neprarada,idomus bus tesinys visa to.

Alis...

manau, kad baltarusiai yra labiausiai suinteresuoti, kad ta elektrinė būtų saugi... o kai mes turėjome Ignaliną, tai, kaip galvojate, kam buvo Kruonis pastatytas?... ogi Ignalinos saugumui garantuoti... tai dabar labai reikia konstruktyvaus kalbėjimosi ir darymo dėl Kruonio panaudojimo Astravo elektrinės saugumui užtikrinti... o kas šiuo momentu padaryta ta linkme?... ogi,- nieko... tik nekonstruktyvus politikavimas... manau, kad mūsų vyriausybė turi neatidėliotinai spręsti šiuos klausimus ,mūsų visų saugumui... reikia pakeisti ir kai kuriuos įstatymus ... skubiai... kad paskui nereikėtų gailėtis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS