V. Mitalas siūlo rengti Seimo Biudžeto komiteto posėdį gynybos išlaidoms įvertinti | kl.lt

V. MITALAS SIŪLO RENGTI SEIMO BIUDŽETO KOMITETO POSĖDĮ GYNYBOS IŠLAIDOMS ĮVERTINTI

  • 3

Seimo vicepirmininkas, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas siūlo rengti Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdį, kuriame būtų įvertintos Krašto apsaugos ministerijos išlaidos gynybai.

„Šių metų krašto apsaugos biudžetas buvo didžiausias Lietuvos istorijoje ir, nors visuomenė pritaria jo tolimesniam augimui, mes, kaip parlamentarai, turime pareigą kontroliuoti, kaip ir kam gynybos lėšos yra leidžiamos“, – frakcijos išplatintame pranešime cituojamas V. Mitalas.

Jis yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys.

Anot Seimo nario, šioje kadencijoje Biudžeto ir Finansų komitetas dar nesurengė nei vieno parlamentinės kontrolės posėdžio Krašto apsaugos sistemos asignavimų sričiai, todėl jis oficialiai kreipėsi į komitetą siūlydamas tam surengti atskirą posėdį.

„Tikiu, kad tai įvertinus aiškiau matytume, kaip dar galėtume sustiprinti savo gynybos sektorių ir kokį finansavimo augimą galėtume užsibrėžti ateičiai“, – teigia V. Mitalas.

Planuojama, kad bendras gynybos biudžetas 2024 metais sieks 2 mlrd. 60 mln. eurų arba 2,71 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), šiais metais jis sudaro 2,76 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Geriau

jau ponas Mitalas kiaulems mitala virtu! Nors,taptu per brangu kiaules serti...

Kaunietis

''Laisvė turi būti geriau ginkluota nei tironija''

Nuo

latviu mes atsigintume ir dabar. O nuo visu kitu - jokios islaidos neisgelbes!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS