V. Šapoka: bankų mokestis gali turėti neigiamos įtakos vidaus paklausai | kl.lt

V. ŠAPOKA: BANKŲ MOKESTIS GALI TURĖTI NEIGIAMOS ĮTAKOS VIDAUS PAKLAUSAI

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad siūlomas bankų turto mokestis turės būti priimtas atsargiai.

„Reikia būti ypač atsargiems, nes tokio mokesčio variacijų pasaulyje tikrai yra labai daug. Įvairių idėjų buvo ir ES mastu, jos iki šiol svarstomos, finansinių transakcijų mokestis, Švedijoje taip pat yra pradėta diskusija, kokia kompozicija to mokesčio turėtų būti“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė finansų ministras.

Anot jo, toks mokestis gali turėti neigiamos įtakos vidaus paklausai.

„Paties modelio pasirinkimas negali būti atsiejamai vertinamas ir nuo dydžių, nes jei jie nebus reikšmingi, tai ir pati mokesčio kompozicija mažai ką lems. Jei bus kažkokie kardinalūs siūlymai, tada reikės tikrai atsargiai vertinti tiek dėl paties modelio parinkimo, tiek dėl situacijos, kurioje yra pasaulis, nes neapibrėžtumas didelis ir tokie signalai gali turėti įtakos ir vidaus paklausai“, – teigė V. Šapoka.

ELTA primena, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) teikiamu projektu siūloma nustatyti 0,4 proc. metinį tarifą bankų aktyvams.

LBA tikina, kad siūlomas bankų turto mokestis reikšmingai pabrangins paskolas gyventojams bei verslui ir kitas finansų įstaigų paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Che: "LBA tikina, kad siūlomas bankų turto mokestis reikšmingai pabrangins paskolas gyventojams bei verslui ir kitas finansų įstaigų paslaugas" - GAL taip, GAL ne, bet paslaugos ir taip VIS brangsta, o ir paskolos - ne kiekvienas jas ima, o imantys GALI (ir NET privalo!) pagalvot ir apie kitus: imt nuo kiekvienos paskolos po PVM, kodėl TIK eilinius piliečius galima juo REKETUOT?

Jurgis

Kalbėdamas su žurnalistais, ministras pasigirdavo, kad šešėlis ženkliai mažėja, bet nepasako, kie surinko iš to šešėlio. Pašmaikštaujant- šešėlis priklauso nuo saulėtų dienų skaičiaus. Matomai viskas daroma pagal visagalio seimo šeimininko nurodymus ir visi šoka pagal jo dūdelę,neišdiskutuota,nėra paskaičiavimų. Net visagalis koalicinėje sutartyje sutiko visiems vaikams didinti 70 eurų, dabar jau neišeina ir stato ragus Kirkilas, kodėl nevykdoma sutartis. Viskas skubos tvarka,be pagrindimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS