V. Sinius: sieksime tapti trečiu mažmeniniu banku Lietuvoje | kl.lt

V. SINIUS: SIEKSIME TAPTI TREČIU MAŽMENINIU BANKU LIETUVOJE

Mažmeninį verslą su investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupe „Invalda INVL“ jungiančio Šiaulių banko vadovas sako matantis galimybę plėsti banko verslą bei tapti trečiu mažmeniniu banku Lietuvoje.

„Siekiamybė yra po susijungimo tapti trečiu Lietuvos vartotojų pasirinkimu mažmeninėje bankininkystėje“, – trečiadienį internetiniame seminare investuotojams sakė banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Anot jo, iki šiol bankas apie 80 proc. įplaukų generavo iš palūkanų, todėl nauji mažmeniniai produktai, pavyzdžiui, antros ir trečios pakopos pensijų fondai bei gyvybės draudimas ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje, leis bankui „labiau diversifikuoti gaunamas pajamas“.

Pasak banko Rinkų ir iždo departamento direktoriaus Tomo Varenbergo, dėl sandorio su „Invalda INVL“ bankas įgys per 235 tūkst. klientų, jo aktyvai viršys 1 mlrd. eurų, o metinės pajamos – per 15 mln. eurų.

„Tai reiškia, kad bankas įgyja apie 12 proc. antros ir 33 proc. trečios pensijų pakopos rinkos Lietuvoje, taip pat, be jau turimų 3 proc. „SB draudimo“ rinkos, papildomai įgyja apie 4 proc. Lietuvos, 1 proc. Latvijos ir 9 proc. Estijos gyvybės draudimo rinkų“, – sakė T. Varenbergas.

Anot jo, pirmąjį kitų metų pusmetį planuojama sukurti naują turto valdymo įmonę bei perrimti Latvijos ir Estijos gyvybės draudimo bendroves, antrąjį ketvirtį – gauti Konkurencijos tarybos pritarimą, o galutinai užbaigti sandorį ketvirtąjį kitų metų ketvirtį.

Šiaulių bankas bei „Invalda INVL“ lapkritį pranešė pasirašę 40,2 mln. eurų vertės mažmeninio verslo jungimo sutartį. 

Įgyvendinus sandorį Šiaulių banko grupė valdys antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investicinius fondus Lietuvoje, išplės gyvybės draudimo verslą Baltijos šalyse – jį perims „SB draudimas“, o pensijų ir investicinių fondų verslas Lietuvoje bus valdomas per naują banko grupės bendrovę.

Pagal susitarimą „Invaldai INVL“ atiteks 9,39 proc. Šiaulių banko akcijų, be to, „Invalda INVL“ išpirks naują tikslinę banko akcijų emisiją mokant 64,5 cento už akciją.

Baigus sandorius „Invaldos INVL“ grupė padidins Šiaulių banko akcijų dalį nuo 8 proc. iki 20 proc. ir bus didžiausia banko akcininkė. 

Pasak T. Varenbergo, užbaigus sandorį „ME Investicija“ valdys 9 proc., Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) – 7 proc., „Nord Security“ – (5,3 proc.), Gintaras Kateiva (4,9 proc.), Algirdas Butkus (4,8 proc.), likę 24,8 proc. atiteks smulkiems Lietuvos, o 24 proc. – užsienio investuotojams.

Banko akcijos įtrauktos į „Nasdaq“ biržos Baltijos Oficialųjį prekybos sąrašą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na,mazmenininkai

visada apiplesia daugiau,nei didmenininkai!

ką jie čia giriasi

ką jie čia giriasi. Dar neseniai indėlininkams beveik nemokėjo palūkanų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS