V. Vasiliauskas apie M. Zalatorių: plona linija tarp lobizmo ir neteisėtos veikos | kl.lt

V. VASILIAUSKAS APIE M. ZALATORIŲ: PLONA LINIJA TARP LOBIZMO IR NETEISĖTOS VEIKOS

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigia, kad daugiau informacijos apie pareikštus įtarimus Lietuvos bankų asociacijos prezidentui Mantui Zalatoriui, nei jų yra viešojoje erdvėje, neturi.

„Vyksta ikiteisminiai tyrimai, kaip suprantu. Mes savo poziciją pareiškėme dėl bendradarbiavimo, daugiau tos informacijos, kuri buvo pareikšta viešojoje erdvėje, neturiu. Aš šiuo atveju nekompetentingas kalbėti, aptarinėti ploną liniją tarp lobizmo ir neteisėtos veikos“, – sakė V. Vasiliauskas.

Antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus ir LBA vadovas M. Zalatorius buvo suimti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.

Kaip teigė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, pasinaudodamas savo einamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Tarp tokių įstatymų projektų – 2019 metų pabaigoje svarstytas 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketas, įstatymai dėl bankų turto ir pelno mokesčių bei kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stela

Kas gali paaiškinti,kodėl Vasiliausko alga dvigubai didesnė už prezidento?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS