Valdžia kuria planą, kaip parengti šaliai reikalingų darbuotojų | kl.lt

VALDŽIA KURIA PLANĄ, KAIP PARENGTI ŠALIAI REIKALINGŲ DARBUOTOJŲ

Valdžia kuria planą, kaip parengti šaliai reikalingų specialybių darbuotojus. Šioje srityje bendradarbiaus verslas ir ministerijos, teigia premjeras Algirdas Butkevičius. Pasak jo, iki šiol ministerijos neveikė išvien.

"Pirmiausia reikia pripažinti, kad Švietimo ir mokslo ministerija disponuodavo informacija ta, kiek, pavyzdžiui, ruošiama specialistų profesinėse mokyklose, kolegijose ir aukštosiose mokyklose. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žinodavo, koks yra poreikis specialistų, kiek yra naujų darbo vietų sukurta ir kiek turim bedarbių pagal atskiras profesijas. Ūkio ministerija tiesiog orientavosi, kaip greitai perkvalifikuoti galima specialistus. Šiandien sutarta, kad turi būti bendra koncepsija, kuri turėtų būti kaip vienas integralas", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, procese taip pat dalyvaus ir verslas, kuris perkvalifikuojamus darbuotojus priims praktikai. Jis teigė, kad bus stengiamasi išnaudoti turimas profesines mokyklas, kad nereikėtų steigti naujų.

„Artimiausiu metu bus paruošta koncepcija aiški, kaip mums koordinuoti darbą tarp tų ministerijų, ruošiant kvalifikuotą darbo jėgą, integruojant netgi tas profesines mokyklas, jeigu reikia greitai perkvalifikuoti Lietuvoje esančius žmones, kurie nori kitokio darbo“, kalbėjo premjeras.

Trečiadienį Vyriausybėje vyko premjero, socialinės apsaugos ir darbo, švietimo, ūkio ir finansų ministrų bei Lietuvos pramonininkų prezidento susitikimas dėl darbo rinkoje reikalingų specialistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS