Valstybės įmonių grąžai didinti telkia verslo profesionalus | kl.lt

VALSTYBĖS ĮMONIŲ GRĄŽAI DIDINTI TELKIA VERSLO PROFESIONALUS

  • 0

Šiemet bus pasitelktos dvi dešimtys nepriklausomų valdybų narių į trylika stambiausių valstybės įmonių (VĮ). Laukiama, kad jie, remdamiesi versle įgyta patirtimi, artimiausiais metais padės padidinti tuzino stambiausių valstybės įmonių veiklos efektyvumą ir nuosavybės grąžą šalies mokesčių mokėtojams, rašo "Verslo žinios".

Iš viso darbą trylikoje didžiųjų VĮ valdybų artimiausiomis savaitėmis turėtų pradėti 24 iš verslo atėję profesionalai. Jau dabar aišku, kad jų bus mažiau: trys dirbs keliose valdybose vienu metu. Visose valstybės valdomose įmonėse, kartu su valstybės kontroliuojamomis akcinėmis ir uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis, savo patirtimi dalysis 40 nepriklausomų valdybos narių: kas šeštas valdybos narys turės verslo valdymo patirties.

Investicinių paslaugų bendrovės "Ad Ventus" generalinis direktorius Marius Dvareckas atrinktas į Klaipėdos uosto ir "Oro navigacijos" valdybas. "Verslo konsultacijų spektro" partneris Dangirutis Janušas dirbs "Oro navigacijos", "Panevėžio regiono kelių" valdybose, o buvęs "Baltic Ground Services" ir "Litexpo" vadovas Darius Aleknavičius patarinės, kaip didinti grąžą akcininkams Kauno ir Vilniaus regioninėse kelių priežiūros bendrovėse. VĮ valdybose kaip nepriklausoma narė kol kas dirbs tik viena moteris - Elžbieta Paulauskienė, airių kapitalo "Smurfit Kappa Baltic" administracijos ir finansų vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS