Valstybės remiamų pajamų kitais metais neketinama didinti | kl.lt

VALSTYBĖS REMIAMŲ PAJAMŲ KITAIS METAIS NEKETINAMA DIDINTI

Valstybės remiamų pajamų, kurios dabar siekia 125 eurus ir kurias iki šių metų pabaigos numatoma kiek padidinti, nuo kitų metų didinti neplanuojama, sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras.

„Didinimas visoje socialinės apsaugos sistemoje kainuotų iki 100 mln. eurų per metus. Tai per dideli įsipareigojimai, kuriuos galėtume prisiimti“, – trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, kuris svarstė Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisas, sakė Eitvydas Bingelis. 

Vis dėlto siūloma laikinai – iki šių metų pabaigos – skiriant kai kurią socialinę paramą taikyti iki 137,5 euro padidintas valstybės remiamas pajamas. Jos padidėtų, jei būtų nustatytas 1,1 koeficientas, o ne vienetas, kaip yra dabar. 

„Valstietės“ Rimos Baškienės teigimu, tai būtina siekiant sušvelninti koronaviruso krizės sukeltas neigiamas pasekmes ir labiau remti socialiai pažeidžiamus žmones, mokėti įvairias kompensacijas ir pašalpas. Tačiau ji mano, kad šį dydį padidinus ir vėliau, žmonės bus skatinami gyventi iš pašalpų. 

„Nenorime, kad gyvenimas iš pašalpų būtų esminė gyvenimo forma“, – komitete teigė  parlamentarė.  

Tuo metu „valstietis“ Tomas Tomilinas BNS informavo, kad daugeliu atvejų ir kitais metais bus paliktas taikyti 1,1 koeficentas (137,5 euro). 

Valstybės remiamų pajamų dydis taikomas skaičiuojant socialinę paramą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS