Verslo skatinimo programoms Vidurio ir Vakarų Lietuvoje – 2,5 mln. eurų ES parama | kl.lt

VERSLO SKATINIMO PROGRAMOMS VIDURIO IR VAKARŲ LIETUVOJE – 2,5 MLN. EURŲ ES PARAMA

  • 0

Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo programoms Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione skirta 2,5 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos, pirmadienį pranešė Inovacijų agentūra.

Parama bus skirta 7 organizacijoms, pateikusioms projektų įgyvendinimo planus, – Pakruojo verslo informacijos centras, Šiaulių, Kelmės, Joniškio turizmo ir informacijos centrai, Žemaitijos verslo centras, Inovacijų agentūra bei Anykščių menų inkubatoriaus-menų studija. Parama galės pasinaudoti daugiau nei 1,5 tūkst. įmonių. 

„Verslo informacijos centrų ir mentorystės programų įgalinimas yra vienas iš efektyviausių būdų skatinti regionų verslumą, todėl investicijos šioje srityje yra itin prasmingos“, – pranešime teigė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

„Finansavimas padės suteikti impulsą naujų smulkaus ir vidutinio verslo įmonių Vidurio ir Vakarų Lietuvoje steigimui bei esamų jaunų įmonių augimui, perspektyvių verslo idėjų realizavimui ir darbo vietų kūrimui“, – pranešime teigė Inovacijų agentūros Investicijų valdymo departamento Investicijų vertinimo vadovė Gintarė Kuncaitytė.

Dėl finansavimo per verslo ir bendradarbystės centrus „Spiečius“ galės kreiptis ne vėliau nei prieš tris metus veiklą pradėjusios įmonės, kurios galės gauti verslo pradžiai skirtas konsultacijas bei mokymus. Finansuojamos projektus jos turės įgyvendinti per trejus metus.

Kvietimas finansuojamas 2021–2027 metų ES fondų investicijų programos lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS