A. Veryga: prekybininkams nesilaikant reikalavimų gresia griežtesni ribojimai | kl.lt

A. VERYGA: PREKYBININKAMS NESILAIKANT REIKALAVIMŲ GRESIA GRIEŽTESNI RIBOJIMAI

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina prekybininkus elgtis atsakingai ir laikytis Vyriausybės nustatytų reikalavimų. Jis taip pat priduria, kad to nepadarius laukia dar griežtesni apribojimai.

„Yra tokių atvejų, kai (prekybos centruose – ELTA) yra nesilaikoma nustatytų reikalavimų dėl atstumų laukiant susimokėti prie kasos, dėl kai kurių dezinfekcijos priemonių. Norisi paraginti prekybininkus tikrai atidžiai stebėti situaciją ir elgtis taip pat principingai ir atsakingai, kaip buvo elgiamasi pavasarį, per pirmąją COVID-19 bangą“, – spaudos konferencijoje antradienį teigė jis.

Ministras pridūrė, kad nesilaikant reikalavimų gresia griežtesni apribojimai.

„Priešingu atveju problemoms plintant tikrai negalima atmesti galimybės, kad Vyriausybė turės priiminėti dar griežtesnius apribojimus, o to norėtųsi mažiausiai“, – pabrėžė jis.

Šalyje paskelbus karantiną, prekybos ir paslaugų teikimo vietose turi būti užtikrinamas 10 kv. m prekybos plotas vienam lankytojui, arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas klientas. Reikalavimas taip pat taikomas šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS