Veterinarijos tarnyba siūlo griežtinti nekomercinį gyvūnų vežimą | kl.lt

VETERINARIJOS TARNYBA SIŪLO GRIEŽTINTI NEKOMERCINĮ GYVŪNŲ VEŽIMĄ

  • 0

Rugsėjo 29–30 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Darius Remeika atstovavo Lietuvai nuotoliniame neformaliame Europos Sąjungos (ES) Tarybos Vyriausiųjų veterinarijos pareigūnų darbo grupės posėdyje. Vienu svarbiausių Lietuvai šiame posėdyje keltų klausimų, kurį į darbotvarkę pasiūlė įtraukti VMVT, – tai nekomercinio gyvūnų augintinių judėjimo iš trečiųjų šalių į ES valstybes tendencijos ir kontrolės griežtinimas.

Raginimą spręsti klausimą, susijusį su nekomerciniu gyvūnų augintinių (ypač šunų ir kačių jauniklių) vežimu iš trečiųjų šalių į ES šalis, VMVT kartu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos atsakingomis institucijomis dar prieš posėdį pateikė ir atsakingiems Europos Komisijos pareigūnams.

„Kartu su kaimyninių šalių kolegomis pasiūlėme pritaikyti griežtesnes teisines priemones ne nacionaliniu, o ES lygmeniu, kurios leistų pagerinti bendradarbiavimą su atitinkamomis muitinės tarnybomis, efektyviau keistis informacija apie keliautojus, kurie dažnai iš trečiųjų šalių į ES įveža iki 5 šunų ar kačių jauniklių deklaruodami, kad gyvūnai gabenami nekomerciniais tikslais. Tačiau turime pagrįstų abejonių, kad iš tiesų dalis šių jauniklių gali likti ES šalyse pas naujus šeimininkus. Manome, kad Europos Komisijos iniciatyva turėtų būti gerinamas bendradarbiavimas su trečiųjų šalių kompetentingomis institucijomis, siekiant stabdyti galimai nelegalų gyvūnų judėjimą į ES šalis“, – sakė VMVT direktorius D. Remeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS