Vežėjai prašo vilkikų vairuotojų būti tolerantiškų kitų tautybių vairuotojams | kl.lt

VEŽĖJAI PRAŠO VILKIKŲ VAIRUOTOJŲ BŪTI TOLERANTIŠKŲ KITŲ TAUTYBIŲ VAIRUOTOJAMS

Lietuvos transporto ir logistikos verslo atstovai kreipiasi į visus tolimųjų reisų vilkikų vairuotojus, dirbančius mūsų šalies įmonėse, prašydami būti tolerantiškus rusakalbiams kolegoms ir nesmurtauti prieš juos nei Lietuvos, nei Lenkijos, nei kitų šalių teritorijose. Joks smurtas dėl tautybės, rasės, lyties ar seksualinės orientacijos negali būti toleruojamas.

Taip Lietuvos nacionalinės nacionalinė automobiliais asociacija „Linava“ reaguoja į naujausią informaciją, gautą iš asociacijos narių, kad Lenkijos teritorijoje ukrainietis vilkiko vairuotojas sumušė rusų tautybės vilkiko vairuotoją, dirbantį kitoje Lietuvos įmonėje.

„Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas teigia, kad asociacija labai prašo visų transporto įmonių vadovų, įmonių darbuotojų, tarp jų – ir tolimųjų reisų vilkikų vairuotojų, būti tolerantiškų rusakalbiams kolegoms.

„Labai svarbu suprasti, kad rusakalbiai ar Rusijos pilietybę turintys žmonės nėra Kremlius ir Vladimiras Putinas, vykdantys agresiją Ukrainoje, nuo kurio kenčia mūsų broliai ir sesės – Ukrainos žmonės. Šiuo sudėtingu metu turime būti solidarūs su Ukraina, bet privalome būti atsakingi ir nepasiduoti emocijoms. Negalime sau leisti kurstyti dar daugiau smurto, neapykantos ir netolerancijos. Privalome stengtis mažinti įtampą visomis išgalėmis“, – sako Z. Buivydas.

Asociacija kreipiasi ne tik į savo narius, bet ir kitų transporto įmonių vadovus, kad šie paprašytų savo įmonių darbuotojus būti tolerantiškus, iškilus nesusipratimams juos aiškintis dialogu, o ne kumščiais ar tautinės nesantaikos kurstymu.

Lietuvoje už smurto ir tautinės nesantaikos kurstymą yra numatyta teisinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai prasykite

tolerancijos is tu ukrainieciu,kurie siaubia rusiskus,baltarusiskus ir kazachu vilkikus ir zaloja ju vairuotojus! Drasus tik gauja pries viena,o tevyne - tegu gina moteriskes...

Pilietis

Senai reikėjo išjungti visus komentarus nes per juos ėjo neapykanta Lietuvai, žmonių kiršinimas, kariuomenės, partizanų juodinimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS