Vežėjams atidaromas mobilus vakcinacijos punktas Kalvarijos pasienyje | kl.lt

VEŽĖJAMS ATIDAROMAS MOBILUS VAKCINACIJOS PUNKTAS KALVARIJOS PASIENYJE

Siekiant paskiepyti kuo daugiau transporto sektoriaus darbuotojų, ypač tolimųjų reisų vairuotojų, kurie dažniausiai būna išvykę darbo reikalais į užsienio šalis, nuo trečiadienio, rugpjūčio 4 d., Kalvarijos pasienio kontrolės punkte atidaroma mobili vakcinavimo vieta. Mobili komanda čia dirbs pirmadieniais–trečiadieniais nuo 8.30 iki 13 val., esant didžiausiems atvykstančių ir iš Lietuvos išvykstančių žmonių srautams. Skiepijama bus vienos dozės „Janssen“ vakcina.

Tokią mobilią vakcinacijos ir testavimo vietą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atidaro, įvertinusi Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ pateiktus pasiūlymus, kurie leistų paskiepyti daugiau transporto sektoriaus darbuotojų nuo koronaviruso (COVID-19) ir plintančių jo atmainų.

Vakcinuotis čia gali visi žmonės, kurie turi privalomąjį sveikatos draudimą, yra deklaravę gyvenamąją vietą Lietuvoje ir yra Lietuvos piliečiai. Taip pat ir Europos Sąjungos (ES) valstybių narių, Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių narių piliečiai ir jų šeimos nariai, atvykę gyventi į Lietuvą ilgiau kaip 3 mėnesiams per pusę metų ir įgiję teisę čia gyventi ar keičiantys gyvenamąją vietą mūsų šalyje. Taip pat ir užsienio valstybių piliečiai ir žmonės be pilietybės, kuriems yra išduotas dokumentas, suteikiantis teisę gyventi Lietuvoje, akredituoti ir reziduojantys Lietuvoje asmenys bei žmonės, kuriems išduota nacionalinė (D) viza.

Asociacijos generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo teigimu, verslas tikisi, kad tokios mobilios vakcinavimo vietos atidarymas ten, kur patogu vairuotojams – pasienyje, leis pasiekti gerokai didesnius transporto sektoriaus vakcinacijos rodiklius nei iki šiol.

„Sudėtingiausia – su užsienio ir trečiųjų šalių piliečiais, kurie dėl darbo specifikos Lietuvoje praleidžia mažai laiko, grįžę turi izoliuotis, o po to vėl skuba išvykti. Tad mobili vakcinacijos vieta Kalvarijos pasienyje, kur yra didžiuliai vairuotojų srautai, ir tai, kad bus galima skiepytis vienos dozės „Janssen“ vakcina“, neabejotinai turėtų paskatinti juos skiepytis aktyviau“, – įsitikinęs Z. Buivydas.

Vežėjai taip pat siūlo įvertinti galimybes atidaryti papildomai tokias vietas ir Obelių bei Saločių pasienio patikros punktuose, kur būtų galima testuoti tranzitinius ekipažus, kurių anksčiau atlikti testai yra pasibaigę.

Vežėjai taip pat išsakė nuogąstavimus, kad dėl transporto sektoriaus darbo specifikos labai sudėtinga užtikrinti nuo liepos 26 d. įsigaliojusią naujovę, pagal kurią trumpinamas laikas nuo 72 iki 24 valandų, kai į Lietuvą atvykę ekipažų ir įgulų nariai gali neturėti neigiamo koronaviruso testo rezultato. Dažnai šis laikas neplanuotai būna ilgesnis ne dėl vairuotojo ar įmonės kaltės, o dėl ilgai trunkančių oficialių patikros procedūrų, todėl prašoma įvertinti galimybes ir peržiūrėti šį sprendimą numatant anksčiau buvusį laiką – 72 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS