Viceministras: kol kas Lietuvos vežėjai masiškai į Lenkiją nesitraukia | kl.lt

VICEMINISTRAS: KOL KAS LIETUVOS VEŽĖJAI MASIŠKAI Į LENKIJĄ NESITRAUKIA

Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius sako, kad kol kas Lietuvos vežėjai masiškai į Lenkiją nesitraukia.

„Iš tikrųjų, kad masiškai gal nėra (kad vežėjai traukiasi į Lenkiją. – ELTA). (...) Verslas turi laisvę judėti visoje ES, tai mes šitą situaciją stebime. Kol kas skaičiai, kurie rodo įmonių didėjimą ir deficitinį vairuotojų poreikį Lietuvoje, mes matome, kad verslo sąlygos yra panašios“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė viceministras.

Pasak jo, natūralu, kad verslas bando diversifikuotis ir ieškoti galimybių.

„Suprantama, kitur laukiama Mobilumo paketo rezultatų, kaip galutinai susidėlios visa situacija. Tai natūralu, kad verslas bando diversifikuotis ir ieškoti kitų galimybių: arba atsidaryti savo filialus, ar kurti atskirus juridinius vienetus. (...) Tas procesas stebimas visose šalyse, kur perėjo per šitą transporto paslaugų evoliuciją“, – tęsė jis.

Kaip ELTA jau rašė, gruodžio 20 dieną Briuselyje buvo pasiektas susitarimas dėl Mobilumo paketo, tačiau Europos Komisija įsipareigojo iki direktyvų įsigaliojimo pradžios įvertinti, ar reguliarus vilkiko grąžinimas leis valstybėms narėms pasiekti ambicingus naujus ES klimato kaitos stabdymo tikslus. Prieš Mobilumo paketą balsavo Lietuva, Lenkija, Vengrija, Bulgarija, Latvija, Rumunija, Malta, Kipras ir Estija. Dėl tam tikrų Mobilumo paketo nuostatų susilaikė Belgija ir Jungtinė Karalystė.

Susitarimui dėl ES mobilumo paketo pritarus Taryboje, Europos Parlamentas turės dar kartą balsuoti plenarinėje sesijoje ir priimti trišalėse derybose sutartas nuostatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

romanas

Sugalvokit budu,kaip nubausti tuos pabegusius i Lenkija ar kitas salis.Reik sudaryti jiems tokias sunkias salygas Lietuvoje,kad parazitai daugiau nenoretu kitur registruotis.Pastoviai tikrinti ju masinas ivaziuojancias i Lietuva.Tai liepti daryti pasienieciams.Sekti,ar neiveza kontrabandos,nes tokios firmos daugiausia ta ir daro.Sekti Lietuvoje ju vairuotojus,ar laikosi darbo grafiku,Ikalbisti Lietuvos firmas nesinaudoti ju paslaugomis,o imones Lietuvoje,kurios samdo tuos aferistus,registruotus uzsieny,rasti budu jas nubausti,neduodant valstybiniu uzsakymu,neduodant europiniu pinigu,kai investuos,Daznai vykdant jose patikrinimus.Jei to valdantys nepadarys,tai po kiekvieno mokesciu pakelimo leks dalis i uzsieny registruotis.Uzsiregistravai svetimoje valstybeje,tai ten ir dirb,nelysk i Lietuva suski.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS