VMI asmeniškai informuos įmones, pirmą kartą įtrauktas į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą | kl.lt

VMI ASMENIŠKAI INFORMUOS ĮMONES, PIRMĄ KARTĄ ĮTRAUKTAS Į NUKENTĖJUSIŲ NUO COVID-19 SĄRAŠĄ

  • 0

34 tūkst. naujų įmonių, įtrauktų į 2021 m. nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, artimiausiu metu sulauks asmeninio mokesčių administratoriaus laiško apie joms taikomas mokestines pagalbos priemones mokesčių nepriemokoms, informuoja Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kaip praneša VMI, šios pagalbos priemonės taikomos nuo šių metų sausio 1 iki balandžio 30 d. Į šį sąrašą patekę verslininkai iki balandžio 30 d. ir du mėnesius po to yra atleisti nuo delspinigių, jiems nebus pradėti išieškojimo veiksmai, o kreiptis dėl mokestinės paskolos sutarties (MPS) be palūkanų jie galės iki balandžio 30 d.

„Priminimus apie galimybę sudaryti MPS be palūkanų iki vasario 28 d. išsiuntėme ir 9,9 tūkst. įmonių, turinčioms mokestinę nepriemoką, kurios pavasarį buvo laikomos nukentėjusiomis, tačiau rudens karantino metu jų veikla nebuvo apribota, todėl į naująjį sąrašą nebuvo įtrauktos“, – teigia VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.

Ji taip pat primena, kad tokių įmonių mokesčių nepriemokai, susidariusiai iki gruodžio 31 d. pernai, mokestinės pagalbos priemonės galioja iki vasario 28 d., o mokesčiams nuo sausio 1 d. yra taikoma įprasta mokėjimo tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS