VMI turgavietėse: padės deklaruoti pajamas ir mokys išmaniai tvarkyti apskaitą | kl.lt

VMI TURGAVIETĖSE: PADĖS DEKLARUOTI PAJAMAS IR MOKYS IŠMANIAI TVARKYTI APSKAITĄ

  • 4

Šią savaitę Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistai Kalvarijų turgavietėje ir Gariūnų verslo parke prekybininkams padės pildyti metines pajamų deklaracijas ir mokys išmaniai tvarkyti apskaitą, naudojant virtualų buhalterį i.APS.

„Mokesčių inspekcija stengiasi atsižvelgti į mokesčių mokėtojų poreikius, o glaudžiai bendradarbiaujant su Lietuvos smulkiojo verslo asociacija ir reaguojant į išsakytas pastabas ir siūlymus, suprantame, kokia svarbi ir reikalinga yra mūsų pagalba prekybininkams padedant teikti laiku ir tinkamai užpildytas metines gyventojų pajamų deklaracijas“, - VMI pranešime cituojama Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė.

Pasak jos, tai ne pirmų metų praktika - į turgavietes teikti pagalbą pildant deklaracijas VMI specialistai vyksta nuo 2014 m., tačiau šiemet jie vyks ne tik į Gariūnų, bet ir į Kalvarijų turgavietę, taip pat mokys naudotis VMI sukurtu virtualiu buhalteriu i.APS.

Gariūnų verslo parko Maisto turguje VMI specialistas pagalbą pildant pajamų deklaracijas teiks balandžio 9, 11, 16, 18 dienomis nuo 9 val. iki 13 val. Tuo metu Kalvarijų turgavietėje - balandžio 10, 12 ir 17 dienomis nuo 9 iki 12 val.

Pažymima, kad prekybininkai, norintys turgavietėse su VMI specialisto pagalba pateikti metines pajamų deklaracijas, turi su savimi turėti e. bankininkystės prisijungimus arba VMI išduotas kliento identifikavimo priemones.

Tuo metu verslininkams, kurie pajamas ir išlaidas tvarko popieriniuose žurnaluose, VMI specialistai balandžio 9 d. 9 ir 12 val. atvyks į Gariūnų verslo parką ir parodys, kaip naudoti i.APS. VMI primena, kad virtualus buhalteris i.APS - tai VMI sukurta nemokama e. paslauga, skirta gyventojams, vykdantiems individualią veiklą pagal pažymą ar įsigijus verslo liudijimą.

Gairės: turgavietė, turgus, VMI
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

TAIGI

IŠMOKINKIT,KAD VISADA DUOTŲ ČEKIUS

Lengvinkit

smulkaus verslo darbo sąlygas o ne lyskit su savo naujom zabovom. Suprasčiau jeigu tikrintų iš kur produkcija ar ji kokybiška, o čia tvarka įsivaizduojama kad tik koki centa išpešti..Kaip aš moku mokesčius valstybė nori žinoti iki cento, o va kur vyriausybė deda tuos mano pinigus tai ne tik kad neatsiklausia bet ir neatsiskaito

Lietuve

Kokybės kontrole ir tvarka reikia griežtinti,bet neuzkraunant dar didesniais mokesčiais,o mūsų valdininkai turi keista supratima apie “tvarkos ivedima”su tokia tvarka greitai turgaus hales liks be prekybininkų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS